33 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia dobija povlašćenu avio-liniju Niš -Tivat?

Air Serbijin stari airbus A 319 u Tivtu

Air Serbia je jedina avio-kompanija koja je zadovoljila uslove međunarodnog tendera za uspostavljanje 12 linija od javnog značaja iz Niša, između ostalih i za Tivat.

Iako je bilo logično da se za subvencioniranu liniju prijavi i Montenegro Airlines, to se nije desilo.

Kako prenosi portal Flynaissus, postoji bojazan stručnjaka od povlačenja pojedinih niskotarifnih avio kompanija sa našeg tržišta usljed ugrožavanja zdrave konkurencije koje će ove subvencije donijeti.

Na međunarodnom tenderu koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avioprevoznika za 12 linija od javnog interesa, ponudu je dostavila samo Air Serbia, saopšteno je iz tog ministarstva.

Iz minstarstva još navode da nijе bilo primjеdbi na tеndеrskе uslovе, a potpisivanjе ugovora sa prеdstavnicima kompanijе Air Serbia bićе organizovano narеdnih dana.

Tender je, kako je istaknuto u saopštenju, sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija, ali je do okončanja postupka stigla samo jedna ispravna ponuda.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije.

Nacionalna aviokompanija iz državnog budžeta dobiće 15 miliona eura kako bi uvela letove do Nirnberga, Frankfurta, Rima, Hanovera, Ljubljane, Salcburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrishafena, Karlsruea i Tivta.

Flynaissus piše da je Bojan Avramović, bivši direktor Regionalne razvojne agencije Jug, početkom aprila izjavio da je gotovo siguran da je tender namješten za Air Serbiju. Resorno ministarstvo demantovalo je takve tvrdnje.

Najčitanije