13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia najavila 40 letova nedeljno do Tivta, 21 do Podgorice

Aerodromi CG

Air Serbia će tokom ove ljetnje sezone imati 40 nedeljnih letova do Tivta, odnosno 21 let nedeljno do Podgorice, saopšteno je iz kompanije. Kako je navedeno, kompanija će i ovog ljeta imate let na relaciji Niš – Tivat.

U saopštenju se navodi da je kompanija počela da saobraća po ljetnjem redu letenja koji će važiti do 28. oktobra 2023. godine. U navedenom periodu, Air Serbia će obavljati redovne i sezonske letove do više od 80 destinacija širom svijeta, od kojih do preko 20 Er Srbija nije ljetela tokom 2022. godine, navedeno je u saopštenju.

Najfrekventnija destinacija Er Srbije tokom ljetnjeg reda letenja biće Tivat sa 40 nedeljnih letova, slijede Podgorica, Cirih i Istanbul sa 21 letom, Beč sa 18, Budimpešta sa 17, odnosno Atina, Larnaka, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Tirana i Zagreb sa 14 nedeljnih letova.

U ljetnjoj sezoni pojačaće saobraćaj između Beograda i Sjeverne Amerike, i uz dnevne letove do Njujorka, od 17. maja uspostaviti direktnu liniju do Čikaga. Nove destinacije u mreži Er Srbije, poput Ankare, Krakova, Ohrida, Varne i Rodosa, realizovaće se četiri puta nedeljno, dok će do Tel Aviva, Kaira, Hamburga, Geteborga, Kelna i Hanje putnici biti u prilici da lete tri puta nedeljno.

Među najfrekventnijim destinacijama nacionalne avio-kompanije nalaze se i Rim sa 12 letova nedeljno, Prag sa 11, Amsterdam i Milano sa 10. Devet puta nedeljno, Er Srbija će letjeti do Barselone, Bukurešta, Londona i Sofije, dok će do Berlina i Soluna nacionalna srpska avio-kompanija letjeti osam puta u toku nedelje.

Do Kopenhagena, Diseldorfa, Frankfurta, Sarajeva i Stokholma, putnici će tokom ljetnjih mjeseci biti u prilici da lete svakodnevno.

– Po prvi put u našu mrežu uveli smo direktne letove do Lisabona, Izmira, Krfa, Marselja i ti letovi su izazvali posebno interesovanje. Putnike će nesumnjivo obradovati i povećanje broja nedeljnih letova do Italije, Španije, Njemačke, Turske, Grčke, Sjeverne Amerike, kao i mogućnost da tokom ljetnje sezone iz Niša lete do Atine, Kelna, Frankfurt-Hana, Istanbula, Ljubljane i Tivta – izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije.

Izvor:eKapija
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije