18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia podmlađuje kompletnu flotu za letove u regiji

Air Serbijin stari airbus A 319 u Tivtu

Novi turbo-elisni avion tipa ATR 72-600, oznake YU-ALY, trebalo bi danas da stigne iz Tuluza u Beograd, a ovim avionom koji će Air Serbia koristiti na regionalnim letovima, bit će doprinijeto obnavljanju flote, saopštilla je ova kompanija. Dodaje se da će podmlađivanje regionalne flote biti završeno do kraja godine.

– U predstojećem periodu zamijenit ćemo sve avione ATR 72-200, kojih trenutno imamo tri, kao i dva ATR 72-500, najsuvremenijim ATR 72-600. To će značajno unaprijediti našu operativnu efikasnost, kao i usluge koje pružamo putnicim“, izjavio je generalni direktor Air Serbia Jiri Marek.

Air Serbia će novim avionima tipa ATR 72-600 letjeti na redovnim linijama iz Beograda za Banjaluku, Beč, Bukurešt, Ljubljanu, Podgoricu, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Solun, Tivat, Tiranu i Zagreb, kao i na sezonskim linijama do Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra.

Letovi novim avionima će se realizirati i na redovnoj liniji iz Niša do Ljubljane, sezonskoj do Atene, kao i na redovnoj liniji iz Kraljeva do Istanbula i sezonskim do Tivta i Soluna.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije