30 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia zbog pritisaka smanjuje broj letova za Moskvu

Air Serbia

Air Serbia je preuzela slotove ruskog Aeroflota i trenutno ima 15 letova nedeljno ka Moskvi, ali će se, zbog pritisaka koji poslednjih dana stižu iz Evrope, vratiti na “fabrička podešavanja”, objavila je “Politika”.

To znači da će Air Serbia saobraćati do Moskve osam puta nedeljno i eventualno dva puta do Sankt Peterburga u vidu čarter leta, kao pre ukrajinske krize.

Navodi se da avionsku kartu iz Beograda do Moskve za mart nije moguće kupiti.

U jednom trenutku juče rano ujutro su se na sajtu Air Serbije pojavile karte za ovu sedmicu po ceni od oko 140.000 dinara, u jednom smeru, ali su za nekoliko minuta rasprodate. Kome se ne žuri, može da kupi kartu za sredinu aprila po ceni od 27.000 do 42.000 dinara, ako uspe da se ukrca na avion, jer će broj letova po svemu sudeći biti ograničen.

Sankcije koje su evropske zemlje uvele ruskim avio-kompanijama, odnosno zabranile da ruski avioni koriste vazdušni prostor EU zbog invazije na Ukrajinu i kontrasankcije koje je Rusija uvela kompanijama iz tih zemalja, od Srbije su nenameravano napravile jedinu zemlju čija avio-kompanija može nesmetano da saobraća izmedju evropskih destinacija i Rusije, piše “Politika”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će za nekoliko dana Air Serbia imati ponovo samo jedan let dnevno za Moskvu jer se vodi hajka protiv Srbije u kojoj se navodi da je Beograd udvostručio avione za Moskvu, da zaradjuje na “ukrajinskoj krvi”.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije