24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ajkule” se spremaju za Svjetsko prvenstvo u Dohi: Cilj preskočiti stepenicu četvrtfinala i boriti se za medalju

Press Vaterpolo – foto Mediabiro

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nakon dvije sedmice rada na oporavku i obnovni  tima, nastavlja sa pripreme za Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi 2024 koje počinje 5. februara. Selektor, Vladimir Gojković ističe da ekipa mora od samog početka prvenstva biti fokusirana jer ih u grupi očekuju ekipe koje na ozbiljnom nivou igraju vaterpolo.

“Moramo od prvog kola, od 5. februara, biti izuzetno spremni i na vrhuncu forme da izborimo što bolji rezultat u grupi što bi nam olakšalo taj put do Olimpijskih igara, što je prvi cilj ovog prvenstva. Tako da ćemo ići od utakmice do utakmice sa tom idejom da ostvarimo ulaznicu za put u Pariz,” kazao je Gojković.

U grupnoj fazi ekipa Crne Gore će premijerni meč odigrati sa SAD, 7. februara protiv Srbije, a dva dana kasnije protivnik je Japan. Pravo na kiks u ovoj grupi nemaju, a prvo mjesto direktno vodi u četvrtfinale.

“Sigurno da će ovo biti grupa gdje će se utakmice rješavati na jedan go. Utakmica protiv Amerike će biti veoma bitan meč za sve nas. Siguran sam da imamo kvalitet da se nosimo sa svima što smo i pokazivali na prethodnim takmičenjima, uz malo više koncentracije u tim presudnim momentima mislim da smo na pravom putu. Cilj nam je da se plasiramo na Olimpijadu, da se plasiramo u te četiri selekcije koje će ići u Pariz i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Sigurno i da možemo da pređemo tu stepenicu četvrtfinala na koju smo se nekoliko puta okliznuli. Meč po meč, nadamo se najboljem,” poručio je kapiten reprezentacije, Petar Tešanović.

Tešanović ipak priznaje da sekcije kao što su Mađarska i Španija imaju veći kvalitet, te da bi za medalju trebalo više energije i mentalne snage.

“U tim nekim momentima gdje jedna lopta odlučuje pravimo neke greške koje nisu na nivou ekipa koje treba da uzmu medalju. Tako da na tome moramo da radimo i da se unaprijedimo,” dodao je kapiten.

Kako bi “Ajkule” spremno dočekale sve izazove i postigle postavljene ciljeve na SP u Dohi, svoje pripreme će nakon Trebinja nastaviti u Rumuniji.

“Rumunija je pokazala da je jedna jako respektabilna selekcija. Igrali smo protiv njih na ovom Evropskom prvenstvu, imaju dva jako dobra centra, neke igrače koji imaju jako velik individualni kvalitet. Mislim da je to jako dobra reprezentacija da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo, da podignemo formu i samopouzdanje. Mislim da će biti par dana kvalitetnog rada što nam treba pred Svjetsko prvenstvo,” saopštio je vaterpolista, Miroslav Perković.

Nakon što su posljednjih par takmičenja završili u borbi od petog do osmog mjesta, selektor najavljuje da stvari idu uzlaznom putanjom u odnosu na 2022. godinu.

“Sad je bilo dobrih predstava, tako da mislim da idemo uzlaznom putanjom. Da bi pričali o nečem većem moram barem jednom preskočiti tu stepenicu četvrtfinala, pa da tražimo tu konstantu,” podvukao je Gojković.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije