15 C
Kotor

Slušaj online radio

“Akademija pod vedrim nebom 2018”

plakat

Turistička organizacija opštine Kotor u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja i Opštinskom javnom ustanovom “Muzeji” – Muzej grada Perasta, organizuje pilot projekat  “Akademija pod vedrim nebom 2018” sa  ciljem obogaćivanja turističke ponude  i promocije Kotora, Perasta i Risna.

Kako je saopšteno iz kotorske Turističke organizacije, program počinje slikarskom kolonijom koja će biti realizovana do 23. juna, a na temu “Boka – zvuci tišine minulih vremena”.

“Učesnici su studenti sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju: Lidija Martinović, Nada Milošević, Todor Jovanović, Mia Vujović i Kristina Kusovac. Koloniju će voditi profesor pomenutog Fakulteta mr Marko Marković kao i gostujući profesori Inme Villagran i Mar Cabezass sa Fakulteta lijepih Umjetnosti iz Malage u Španiji.

Slikanje će biti organizovano na tri lokacije: na Rimskim mozaicima u Risnu 21. juna, 22.juna u Muzeju grada Perasta, a 23. juna na Pjaci od kina u kotorskom Starom gradu.

Selektovani radovi će moći da se pogledaju u okviru izložbi od 30. juna do 5. jula u Muzeju grada Perasta i od 6. do 12. jula na lokalitetu Rimski mozaici” – saopšteno je iz Turističke organizacije Kotor.

Najčitanije