22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija čišćenja i uređenja Vrmca

Vrmac – foto Martin Kmet

Velika akcija čišćenja i uređenja Vrmca biše održana u nedelju 25. aprila sa pocetkom u 9 sati.  Akcija organizuju NVO Naša akcija, Opstina Tivat i Opstina Kotor u znak obiljezavanja Dana planete zemlje.

Zbog mjera koje su na snazi akcija ce biti na vise lokacija i volonteri ce biti pozicionirani na 3 razlicite pjesacke staze, putni pravac Troica-Vrmac, plato kod Skaljarske tvrdjave i glavni plato Vrmca, a one ce ukljuciti ciscenje otpada i malih deponija, protivpozarne aktivnosti, i ciscenje planinarskih staza. U akciju su ukljuceni Triatlon klub Herceg Novi i Kotor, kao i planinarski klub Vjeverica u pripremi staza za nadolazece Boka trail takmicenje, zatim i Sluzbe zastite i Komunalna preduzeca oba grada.

Akcija se realizuje uz podrsku TO Tivat i Porto Montenegra, a pridruzuje se i novi Omladinski team Tivat.

NVO Naša akcija dovodi svoje volontere i inicirala je ovu aktivnost u sklopu programa “Priroda za fizicko i psihicko zdravlje mladih” koju podrzava European endowment for democracy.

Pozivamo sve građane i organizacije u oba grada da nam se pridruže u akciji za ljepsa pluca naših gradova, poručuju iz Naše akcije.

Najčitanije