16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija na suzbijanju nelegalne gradnje u Tivtu

inspektori na terenu

Zajednička akcija Ministarstva održivog razvoja i Opštine Tivat, u cilju zaustavljanja nelegalne gradnje, počela je u četvrtak koordinisanom kontrolom koju na terenu sprovode urbanističko-građevinski inspektori za južni region u saradnji sa inspektorima komunalne policije i inspekcije.

Ove službe radiće zajedno na terenu u  narednom period – saopšteno je iz Opštine Tivat. Iz lokalne uprave tvrde da je zajendička akcija državnih i opštinksih inpektora organizovana na inicijativu predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca, “kako bi se iskontrolisali radovi na terenu, utvrdilo činjenično stanje i zaustavila nelegalna gradnja.”

Na cijelom području Opštine Tivat koja je prostorno najmanja u Crnoj Gori, trenutno je aktivno oko 80 manjih ili većih gradilišta. U proteklom periodu ovdje je podignut veliki broj nelegalnih objekata, od kojih su neki na trasama javne infrstarukture ili na samoj obali mora na državnom zemljištu, a koji i do danas uprkos donijetim riješenjima o rušenju, nisu uklonjeni.

Izvor:S.L

Najčitanije