15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Akropolis” će graditi šetnicu od Bijele do Kamenara

Trotoar od Bijele do Kamenara

Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke Opštine Herceg Novi, ocijenila je ponudu firme „Akropolis” iz Nikšića, prvorangiranom, na ponovljenom tenderu za izgradnju šetnice od Bijele do Kamenara.

Ispravnu, ali drugorangiranu ponudu dostavila je firma Montal DSD doo Podgorica. Učesnici tendera imaju pravo žalbe u roku od 10 dana od dostavljanja odluke. Ukoliko žalbeni postupak ne bude bio pokrenut, ugovor o izvođenju radova biće sklopljen sa prvorangiranom firmom.

Kako je obrazlaženo, razlika u ponudama bila je oko 550 eura, međutim, nikšićka firma osim niže cijene ponudila je i da će posao završiti za 70 dana, umjesto 120 dana koliko su ponudili Podgoričani. Tenderom predviđena vrijednost radova bila 160.000 eura. Nikšićki Akropolis dostavio je ponudu na 157.280,10 eura, dok je drugorangirana firma procijenila da će njihovo angažovanje vrijediti 157.832,88 eura.

Podsjećamo, prethodni tender je poništen jer je jedina dostavljena ponuda firme Krušo DOO ocijenjena neispravnom. Riječ je o izgradnji trotoara u dužini od 450 m i uređenju priobalnog pojasa na površini od oko 1.000 m2. Projekat zajednički finansiraju JP za upravljanje morskim dobrom i Opština Herceg Novi.

/K.M./

Izvor:Dan
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije