16 C
Kotor

Slušaj online radio

„Akropolis“ gradi kružni tok na Jadranskoj magistrali u tivatskom naselju Seljanovo

Tivat – Seljanovo panorama

Nikšička kompanija „Akropolis“ jedina je dala ponudu na tenderu za izbor izvođača radova na izgradnji nove raskrnice – kružnog toka na Jadranskoj magistrali u tivatskom naselju Seljanovo i  sa njom će Opština Tivat kao investitor, zaključiti ugovor.

Tender za izgradnju ovog kružnog toka – trećeg od tri čiju je izgradnju najavioa administracija gradionačelnika dr Siniše Kusovca (DPS) kao prvu fazu izgradnje bulevara kroz Tivat u ukupnoj dužini od 4,3 kilometra, bio je procijenjene vrjednosti 300.000 eura sa PDV-om. „Akropolis“ je ponudio da će taj posao završiti za 294.049 eura uključujuči i PDV. Ta nikšićka firma inače već je u proteklih nekoliko mjeseci dobila nekoliko građevinskih poslovca u T ivtu čćiji je investitor lokalna uprava, vrijednih na stotine hiljada eura.

„Akropolis“ će imati rok od 65 dana od dana sklapanja ugovora sa Opštinom, radeći u dvije smjene, završi novi kružni tok ukupne površine nešto manje od 2.000 kvadrata sa raskrnici Jadranke magistrale sa Beogradskom i ulicom Blaža Jovanovića na Seljanovu. Taj posao podrazumijeva i izgradnju potpuno nove vodovodne, kanalizacione i elektroinfrastrukture u zoni novog kružnog toka.

Opština Tivat je krajem prošle godine već započela rekorstrukciju dvije rakrnice na Jadranskoj magistrali u kružne tokove – u naselju Kukuljina na ulazu u Tivat iz pravca Budve i u centru grada kod zgrade Stare Opštine. Posao u Kukuljini zaključen je sa kompanijom „Mehanizacija i programat“ iz Nikšića u vrijednoti od 535 hiljada eura sa rokom završetka od 65 dana, ali je u međuvremenu Opština Tivat raspisla i novi tender za „naknadne i nepredviđene radove“ na ovom kružnom toku vrijedan još 200 hiljada eura. Kružni tok kod zgrade stare Opštine sa rokom za završetak posla od 65 dana, gradi podgorička kompanija „Vukotić Trade“ za 306.000 eura sa PDV-om, ali su se ui tamo već pojavili „nepredviđeni radovi“ na izmiještanju dijela električnih instalacija.

Kako je ranije najavljeno  iz lokalne uprave, kružni tokovi u Kukukjini i kod stare Opštine biće završeni do početka marta – upravo na vrijeme za kampanju za predstojeće redovne lokalne izbore u Tivt, ali to neće biti slučaj i sa kružnim rokom na Seljanovu gdje je već jedan tender za izbor izvođača radova propao jer nije bilo zainteresovanih graditelja da taj posao rade za samo 260 hiljada eura na koliko je Kusovčeva administracija prvovitno procijenila njegovu vrijednost.

Izvor:S.L

Najčitanije