19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Amazon daje 50 funti radnicima koji ne kasne na posao

Amazon

Amazon nudi nedeljni bonus od 50 funti stalnim radnicima u Velikoj Britaniji ako dođu na posao na vrijeme, objavio je u četvrtak BBC.

Nagrada vrijedi za radnike koji su radili svaki dan, isključujući bolovanje zbog invalidnosti ili covida-19. Amazon kaže da će nagrada pomoći firmi da ispuni svoje ljetne i božićne poslovne ciljeve.

Internetski maloprodajni div je prošle nedelje nudio bonus od hiljadu eura za skladišne radnike koji počnu raditi prije 18. septembra.

Poticaji se nude u vrijeme oporavka britanskog tržišta rada zbog čega je broj slobodnih radnih mjesta u kolovozu bio rekordno visok.

“Trenutno nudimo bonus za dolazak na brojnim lokacijama stalno zaposlenima koji će podržati našu ljetnu potražnju i pomoći nam da se pripremimo za sezonu praznika”, izjavio je glasnogovornik Amazona.

Bonus će se isplaćivati nedekjno na temelju 100-postotne dolaznosti u svim smjenama, izuzev izostanaka prema Zakona o jednakosti ili nedolaska povezanog s covidom-19.

Amazon je suočen s kritikama zbog loših uslova rada u Britaniji i drugim dijelovima svijeta i neki bivši radnici optužili su firmu da ih je tretirala kao robote.

Neke privredne grane u Britaniji muku muče s nedostatkom radne snage, ponajviše vozača.

Lanac supermarketa Tesco nudi vozačima kod potpisivanja ugovora o radu bonus od hiljadu funti, a lanac robnih kuća John Lewis planira povećati plate.

Mesna industrija čak želi zaposliti sadašnje i bivše zatvorenike kako bi popunila prazna radna mjesta u klaonicama i fabrikama za preradu hrane.

Izvor:HINA

Najčitanije