17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke u posjeti Opštini Herceg Novi

Američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke u posjeti Opštini Herceg Novi

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajnke boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa Stevanom Katićem razgovarala o više aktuelnih tema od značaja za grad, kao i o mogućnostima buduće saradnje.

Ovo je treći susret ambasadorke SAD i predsjednika Opštine Herceg Novi, prethodno 2019. i 2022. godine, u okviru kojeg je potvrđena volja obje strane za produbljivanjem saradnje.

“Rajnke je istakla da je podrškom koju je lokalna samouprava pružila u realizaciji ovog projekta, potvrđena posvećenost Herceg Novog očuvanju kulturnog naslijeđa, o čemu svjedoče i drugi primjeri – poput renovirane Kuće Nobelovca Iva Andrića, u kojoj je održan sastanak Rajnke i Katića tokom njene druge posjete našem gradu”, saopšteno je iz opštine.

Katić je ambasadorku Rajnke uputio u niz infrastrukturnih projekata koji se sada sprovode na teritoriji Herceg Novog, poput izgradnje putne i vodovodne infrastrukture na Luštici, ali i o problemima sa kojima se Herceg Novi hronično nosi godinama: funkcionisanje Instituta “Dr Simo Milošević”, Bolnice Meljine, saobraćajne gužve u toku ljetnjeg perioda, komunikacija i koordinacija aktivnosti lokalnog i državnog nivoa.

“Rajnke je istakla da su njene posjete i razgovori sa predsjednikom Katićem uvijek prilika da nauči nešto novo o Herceg Novom, kao i da u Ambasadi SAD postoji želja da se saradnja sa našim gradom nastavi i dodatno produbi”, kaže se u saopštenju.

Sastanku su, iz Ambasade SAD, prisustvovale i zamjenica šefa Odjeljenja za medije, kulturu i obrazovanje, Suzanne Schaefer i koordinatorka za programe razmjene i grantove, Milena Janketić, kao i potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica.

Najčitanije