12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Anđela se uspješno oporavlja – pismo zahvale porodice Petrović

Anđela Petrović

Uskoro  će dvije godine od kada se Crna Gora ujedinila da pomogne Ađeli Petrović iz Kotora, u borbi protiv teške i opake bolesti malignog tumora Osteosarkoma. Pomoć  je pristigla i iz mnogih drugih zemalja, od kolega pomoraca i naših ljudi iz Stuttgarta, poručuje porodica Petrović u pismu dostavljenom našoj redakciji.

„Dragi građani, prije godinu dana smo Vas obavjestili da je liječenje u referentnoj Evropskoj zdravstvenoj ustanovi za lijećenje sarkoma kod djece, u Stuttgartskoj bolnici Olga Hospital, pod vođstvom čuvenog Njemackog onkologa prof.dr Stefana Bielack-a, uspješno završeno i da je Anđela dobila borbu protiv zle bolesti. U proteklom periodu smo obavljali redovne kontrole i činili sve što možemo da se Anđela oporavi od hemoterapija i operacija, a 27. avgusta smo opet došli u Stuttgart kako bi obavili transplantaciju kosti na operisanoj nozi.

Složenu devetočasovnu operaciju transplatacije kosti na lijevoj nozi izveo  je 11. septembra  tim hirurga na čelu sa prof.dr Tomas Wirth-om. Oporavak se uspješno odvija, ali ćemo u Stuttgartskoj bolnici ostati jos par mjeseci u cilju kontrole operacije i spriječavanja bilo kakvih komplikacija. Očekujemo da se krajem godine vratimo u Crnu Goru, a nastavak kompleksnih kontrola trajati će narednih 5 godina.

Dragi građani, želimo jos jednom da se zahvalimo svima koji su učestvovali u humanitarnim akcijama za liječenje Anđele Petrović i tako nam omogućili da brzo dođemo u Stuttgart i lijećimo Anđelu na najboljem mogućem mjestu“ – navodi se u pismu porodice Petrović.

Najčitanije