15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

ANIMA – ”Razgovara(j)mo o slobodi – učimo jedni od drugih”

ANIMA

Anima – Centar za žensko i mirovno obrazovanje organizuje  tribinu na temu politizacije identiteta u okviru diskusionih kružoka ”Razgovara(j)mo o slobodi – učimo jedni od drugih” koje, uz prekide uzrokovane mjerama protiv pandemije, održavamo od februara 2020.

Cilj ovih kružoka je učenje i diskusija o značaju naših identiteta za politički život zajednice, kao i osvješćivanje metoda manipulacije identitetima radi obezbjeđivanja  društvene moći i kontrole.

Šesti  diskusioni kružok biće održan u Multimedijalnoj Sali Kulturnog centra Nikola Đurković, u srijedu 11. novembra 2020. u 18 sati. Tema  tribine je politički identitet.

Cilj nam je da propitujemo da li uopšte postoji politički identitet kao zaseban fenomen, koji je i kakav njegov značaj, te u kakvoj je vezi sa ideologijom ili sa politikama identiteta? Obzirom na temu pozivamo vas da delegirate svog člana/cu da nam se pridruži i uključi u diskusioni kružok kako bi svojim učešćem dali doprinos razvoju politika i kulture mira u Kotoru i Crnoj Gori.

Najčitanije