25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

ANIMA – Tara je mutna, Kotor je pust, Kavač je devastiran…

ANIMA – sačuvajmo mir

ANIMA Centar za žensko i mirovno  obrazovanje  u srijedu, 5.avgusta u 10 sati u Kotoru na Trgu od oružja održava  peti  performans „Sačuvajmo mir“.

Kao i prethodinim performansima skrećemo pažnju javnosti na aktuelnu društveno političku situaciju u susret izborima, na pojave koje ugrožavaju mir i na neophodnost promjena koje će garantovati poštovanje ljudskih prava i razvoj mira.

Svjedokinje smo urušavanja prirodnih resursa koje Crna Gora ima od strane vladajuće elite sve u ime kapitala i ličnih interesa:

-Tara je mutna, Kotor je pust, Kavač je devastiran i koliko toga još definitivno uništeno!

– Partijski poslušnici krase Agenciju za očuvanje prirodnih resursa.

Svjedokinje smo besramnih privilegija i  zloupotreba položaja u partijskom i ličnom interesu. Partijski velikodostojnici koriste državne resurse za svoje lične interese a poslušnici krase Agenciju za borbu protiv korupcije. Svjedokinje smo usvajanja zakona koji uništavaju profesije. Najaktuelniji primjer je onemogućavanje istraživačkog novinarstva novim zakonom o medijima. Partijsko Tijelo za samoregulaciju ćuti o medijskim slobodama propagirajući autocenzuru. Svjedokinje smo bezdušnog ćutanja institucija i kada je ljudski život u pitanju. O štrajku glađu i zahtjevima Jasminke Milošević partijski poslušnici uporno ćute.

Ove srijede u javnom prostoru podržaćemo borbu svih onih koji nastoje da očuvaju prirodu, prije svega vode Crne Gore, kao i da razvijaju vrijednosti brige, solidarnost  i pravičnost  u Crnoj Gori.

Najčitanije