11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Antiki fagot u Kotoru

Kotorska promocija knjige “Antiki fagot” novinara i publiciste Maša Miška Čekića održat će se u Galeriji Solidarnosti ,u petak, 10.februara 2017. u 19 sati. O knjizi će govoriti:

Blaženka Vučurović, Dragan Popadić,  Neven Staničić i autor, a odlomke  će  čitati Sonja Štilet.

U knjizi “Antiki fagot” su sabrani  odabrani prilozi emitovani u emisijama  radio Tivta “Od mula do mula”, “Muzejske priče” , “Boka u prošlosti”, “Pisma bokeljska” , kojima je autor Mašo Čekić  plijenio slušaoce radijskih talasa, nekoliko posljednjih decenija. Pretočene  u pisanu formu ove priče  predstavljaju interesantno štivo  u kome autor vodi dijalog sa prošlošću Boke Kotorske .  “Ovo su priče koje zabavljaju, informišu, edukuju, otvaraju vidike. Ovo su priče za sve nas. Posebno za unuke i turiste” napisao je u recenziji ove knjige Dragan Popadić. Publikacija “Antiki fagot” je  štampana 2016.godine u izdanju Centra za kulturu Tivat.

Mašo Čekić je rođen u Risnu 1948.godine. Gimnaziju i studije politikologije završio je u Sarajevu na fakultetu političkih nauka. Radio je kao profesor, politički radnik i novinar, a specijalizirao je religije i međureligijske odnose. Objavio je više radova iz istorije, demografije, folklora i muzike, te zbirku recepata “Seranada od žućenice”. U saradnji sa Blaženkom Vučurović objavio je “Knjigu o žućenici”, a sa Jasminkom Grgurević ”Krajodraze”, antologiju tekstova o bokeljskom pejzažu kao dio projekta Baština – pokretač razvoja, u sklopu prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore.Poznati je gastro-nomad i urednik emisije “Mali od kužine” Radio Tivta, najstarije radio emisije posvećene kulinarstvu u Crnoj Gori i idejni tvorac “Žućenica fest-a”.

Mašo Čekić je obitnik je nagrade za novinarstvo  Crne Gore za 2016.

Najčitanije