16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani Gornjeg Grblja koji se protive otvaranju kamenoloma imaju podršku Opštine Kotor

Gornji Grbalj – foto Boka News

Mještani Šišića – Pelinske rudine u Gornjem Grblju koji se protive raspisivanju koncesije Ministarstva ekonomije Crne Gore za eksploataciju tehničko-građevinskog kamena u ovom naselju imaju podršku Opštine Kotor, kazao je za naš portal predsjednik Željko Aprcović.

„Upoznat sam sa inicijativom Ministrastva ekonomije koje nam se obratilo kao lokalnoj samoupravi, kao i da građani tog  dijela naše opštine se protive toj namjeri i žele stopirati proces otvaranja kamenoloma. Mi smo Ministarstvu ekonomije posali podnesak našeg viđenja problematike. Na tom dijelu Opštine Kotor bilo je i koncesiono polje koje je eksploatisalo naše Komunalno preduzeće i imali smo višegodišnje primjedbe građana. Tehnologija rada u samom kamenolomu Nalježići je bila takva da je ugrožavala životni ambijent ljudi i prirodnu okolinu.

Smatram da imamo naše „kameno more“ koje se nalazi takođe na teritoriji naše Opštine, Krivošije i moramo ići ka tome da sva eksploatacija kamena kao rudnog bogatsva treba da ide u tom smjeru“ – kazao je predsjednik Aprcović.

Gornji Grbalj

Podsjetimo, dodjeljivanje koncesije na ovom lokalitetu planirano je na period od 20 godina.

Inače, građani Gornjeg Grblja inicijativu su proslijedili Vladi Crne Gore, nadležnim ministarstvima i kancelarijama UNESCO-a i EU.

Izvor:Boka News
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije