23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Aprilski snijeg u zaleđu Boke (foto)

Načelnik Odsjeka za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev saoptio je da je današnji 1. april najhadniji u posljednjih 70 godina.

Poređenja radi, Micev ističe i to da je 1. aprila prošle godine na području Podgorice izmjereno 26,7 stepeni, što je maksimalna izmjerena temperatura za prvi dan ovog mesjeca u posljednjih 70 godina.

“Naše područje nalazi se danas pod snažnim uticajem veoma hladne vazdušne mase, koja je došla sa sjevera Evrope. Ova hladna vazdušna masa zahvatila je veći dio Evrope, kao i područje Balkanskog poluostrva i time je uslovila nagli pad temperature vazduha i pojavu sniježnih padavina u svim predjelima Crne Gore, osim u najnižim centralnim i južnim oblastima. Ali, povremeno je i u tim oblastima bilo provijavanja snijega”, kazao je Micev.

Snijeg u zaleđu Boke 1. april 2020. foto Igor Stjepčević

Micev naglašava da je ovaj hladni talas kratkog trajanja.

“Od sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Na području glavnog grada sjutra će biti pretežno sunčano vrijeme, a temperatura vazduha će biti oko 13 – 14 stepeni. Narednih dana ona će imati tendenciju porasta”, rekao je on.

Kako je bilo jutros u zaleđu Boke Kotorske na Vrmcu, više na fotografijama Igora Stjepčevića na našoj facebook strani.

Najčitanije