30 C
Kotor

Slušaj online radio

Apsurd neradne nedjelje u HR – neke pumpe počele peći kruh, provjerili smo: ‘Istina je, sve smo rasprodali‘

Kruh

Okolnosti u kojima čak dva dana ne radi većina trgovina, šoping centara niti pekarnica, motivirale su kupce i one poslodavce koji smiju raditi blagdanima i vikendima na kreativno rješenje problema. Kupci tako već dva dana hrle na Inine benzinske postaje kupovati – kruh.

– Inače prodajemo kruh, ali danas ga više nemamo jer smo sve rasprodali. Imali smo desetak komada za probu koji su brzo planuli, rekao je jedan od zaposlenika benzinske postaje na zapadnom dijelu grada.

Zabrana rada blagdanima i nedjeljama, koja je posljedica novog Zakona o radu i onoga o trgovini, ovog je vikenda posebno pogodila potrošače jer je blagdan Dan pobjede i i domovinske zahvalnosti pao na subotu. U kombinaciji s neradnom nedjeljom, kupci dva dana nisu imali gdje obaviti nabavku, podsjeća jutarnji.hr.

Kako doznajemo, gotovo sve poslovnice koje imaju Fresh Corner u sklopu Inine benzinske postaje prodaju kruh. Oni koji nisu kroz tjedan stigli nabaviti kruh i spas su pronašli na benzinskoj, nemaju baš puno izbora jer se u Fresh Corneru prodaje samo jedna vrsta kruha.

– Za sad u ponudi imamo samo rustiku, glavešine će odlučiti hoćemo li širiti ponudu s obzirom na potražnju, rekao je prodavač.

Kruh na Inine benzinske dolazi zamrznut te se ondje peče, a cijena mu je pristojnih 1,33 eura. O potražnji dovoljno govori činjenica da je na kišno nedjeljno jutro cijeli asortiman bio rasprodan već do 8 i 30 sati. U Fresh Corneru mogu se kupiti i hot dogovi, nekoliko vrsta sendviča, kroasani, bureci, muffini pa čak i salate.

– Jučer sam pokušao kupiti kruh, ali je sve već bilo rasprodano. Uzmem ga tu i tamo, ne razlikuje se od kruha kupljenog u trgovačkim lancima, a djeca ga vole, rekao je jedan od radnika benzinske postaje.

Veliki broj Ininih benzinskih postaja u Zagrebu tijekom ljetnog perioda prolazi kroz renovaciju. Na jesen će se kruh moći kupiti u svima koje će imati Fresh Corner koji je ranije bio rezerviran samo za pumpe na autocestama. Iako je ovo inovativno rješenje većini naroda bilo sasvim prihvatljivo, u Facebook grupi Zakaj volim Špansko povela se žustra rasprava o tome treba li se kruh uistinu prodavati na benzinskoj postaji.

– Pa ljudi više ni kruh ne znaju kod kuće umijesiti i ispeći, voda, brašno, kvasac i sol. Gdje su nestali mirisi kolača, vrućeg i domaćeg kruha, štrudle, bučnice… Gdje su majke, domaćice, nasmijana i sretna djeca? Zar doista svi bulje u mobitele i jedu u Meku? Na što smo spali da ovisimo o benzinskoj za koricu kruha, napisala je jedna od komentatorica.

Neki su pak zabrinuti za higijenske uvjete kupnje prehrambenih proizvoda na mjestima kao što je benzinska postaja, a drugi su pak samo gnjevni na sve one koji nisu bili u stanju razmišljati dva dana unaprijed i kupiti sve što im je potrebno do ponedjeljka.

Najčitanije