21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Konzorcijum vlasnika: Mi isplaćujemo zarade u Bolnici Meljine, a ne Vlada

Bolnica Meljine
Bolnica Meljine

Netačna je izjava predstavnika Vlade Crne Gore, koju su objavili mediji, kojom se implicira da je Vlada Crne Gore zaslužna što su isplaćene dvije plate ljekarima i ostalom osoblju bolnice Meljine, saopštio je danas Konzorcijum vlasnika kompleksa Meljine.

– Čudi nas da Vlada pokušava da pripiše sebi zasluge za normalizovanje situacije u bolnici Meljine. Sve obaveze bolnice Meljine, uključujući i obaveze prema zaposlenima, isplaćuje Konzorcijum vlasnika bolnice iz redovnih prihoda, kao i prethodnih godina -navode iz Press centra Atlas grupe.

U saopštenju se dodaje da je za njih  najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju normalno, ali za to svakako, kako kažu, nije zaslužna Vlada Crne Gore.

– Bolnica Meljine fakturiše određen broj usluga Fondu zdravstva, na osnovu Ugovora o pružanju usluga osiguranicima Fonda, kao i sve druge zdravstvene ustanove koje imaju potpisan ugovor sa Fondom zdravstva. Prema tome, nije bilo nikakve pomoći od Vlade Crne Gore već su plaćene pružene usluge osiguranicima Crne Gore u skladu sa navedenim Ugovorom – kaže se u saopštenju.

Dalje je obrazloženo da Bolnicom Meljine upravlja konzorcijum vlasnika, jer se ugovor može raskinuti jedino sudskom odlukom.

– Bolnica Meljine je od Vlade Crne Gore dobila rješenje o novoj  blokadi računa, na iznos od 114.000 eura za poreze i doprinose. Konzorcijum vlasnika bolnice učiniće sve što može da ni ova blokada ne bude smetnja daljem normalnom funkcionisanju bolnice, koja je životno važna za građane Herceg Novog.

Uprava bolnice je uputila Fondu zdravstva Prijedlog aneksa ugovora o pružanju zdravstvenih usluga koji čeka na saglasnost Ministarstva zdravlja. Zaključivanjem ovog aneksa stekli bi se uslovi za normalno funkcionisanje bolnice – saopšteno je iz Atlas grupe.

Najčitanije