15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Atraktivan ljetnji kalendar događaja u Luštici Bay

Luštica Bay Kayaking

Luštica Bay i ove sezone priprema raznovrstan program za goste i posjetioce svih generacija, a u kalendaru događaja smjenjuju se brojni konceptualni zabavni i ART sadržaji, sportska takmičenja, kulturna i umjetnička dešavanja, druženja i uzbuđenja, a svako će u bogatoj ponudi pronaći nešto po svom ukusu. Od maja do septembra, gotovo svakodnevno smjenjivaće se regate, karnevali i festivali, koncerti i svojevrsni gastro događaji, a na ovim dešavanjima će se okupiti stotine učesnika iz zemlje i svijeta, predstavljajući jedinstveni ambijent Luštice Bay.

Luštica Bay će i ove godine u svom akvatorijumu okupiti jedriličare – Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju (klasa ILCA) i Optimist Kup Luštica Bay biće održani u od 3. do 5. juna, u partnerstvu sa Jedriličarskim klubom Delfin iz Tivta. Šezdesetak mladih strastvenih jedriličara razviće jedra i žustro sjeći talase u uvali Trašte, tražeći najboljeg između sebe.

Nadovezujući se na dosadašnja uspješno održana takmičenja, prepoznatljiva manifestacija Luštica Bay Aquathlon zakakana je za 19. jun – dvije spektakularne trke za djecu i odrasle, u organizaciji Multisport akademije, ovog ljeta u sklopu Akvatlona biće održane po četvrti put zaredom.

Sportski događaji koji će početi u maju prestižnim džudo turnirom, već 25. juna pozornicu će prepustiti Festivalu boja, nesvakidašnjem događaju na otvorenom u čast ljeta i koloritnih ljepota ovog godišnjeg doba koje nas ispunjava radošću i uživanjem u prirodi, moru, zdravoj hrani i zabavi.

Luštica Bay – ART

Spektakularna igra svjetlosti, boja i oblika koja se presijava na noćnom nebu i površini mora zaliva Trašte i Luštice Bay, ove godine od 16. do 23. jula dobija nastavak. Drugi po redu Festival svjetlosti, izuzetan audio-vizuelni doživljaj, predstaviće posjetiocima do sada neviđene svjetlosne efekte, prelivajući svjetlost, boje i zvuke sa svjetionika na brojne šarene jedrilice i jahte ukotvljene u  marini, pretvarajući naselje Luštica Bay u raskošnu pozornicu. Ova atmosfera je kao stvorena za Instagram fotografije i storije.

Razigrani i maštoviti karnevalski duh, uz učešće lokalnih i međunarodnih karnevalskih grupa povešće posjetioce 7. avgusta na nesvakidašnje putovanje prepuno živopisnih kostimiranih likova i brojnih uzbuđenja tokom Luštica Bay Međunarodnog karnevala.

Sailing – Lustica Bay

Izazovna trka za odvažne sportiste, na trasi od dva kilometra brdske vožnje, sa oštrim usponima i visinskim razlikama, privući će samo najhrabrije učesnike 18. septembra tokom biciklističke brdske trke. Sportski opredijeljeni posjetioci moći će da uživaju i u turinirima u odbojci na pijesku, i u SUP daskama za veslanje. Ljubitelje vinskih manifestacija očekuje Festival vina, 30.jula. Kotor Art je jedan od dugogodišnjih saradnika Luštice Bay, te ovog ljeta u njihovoj produkciji je za 8. avgust zakazan koncert poznate sopranistinje Erike Miklosa. Festival umjetnosti i kulture 13. avgusta ponudiće još jedan konceptualni događaj u sinergiji svih umjetnosti kada će Luštica Bay biti kulisa modnih revija, pozorišnih predstava, izložbi, plesnog spektakla, i mnogih drugih segmenata kojima je kreativnost lightmotiv. Opera La Serva Padrona, u svojoj Operosa ediciji zakazana za 23. avgust.

„S uzbuđenjen najavljujemo intenzivan ljetnji kalendar događaja u Luštici Bay, jer i ove godine prikazujemo bogat i raznovrstan program za sve naše goste i posjetioce. Brojni događaji koje vrijedi zabilježiti u kalendar učiniće Lušticu Bay nezaobilaznim mjestom na mapi zabavnih, sportskih, gastronomskih i kulturno-umjetničkih dješavanja na crnogorskoj rivijeri, nudeći nezaboravne doživljaje i čitavu lepezu ponude za posjetioce i turiste iz čitavog svijeta  Naše goste dočekujemo sa željom da se svake godine iznova susrećemo i time zajedno stvaramo osjećaj pripadnosti u gradu u nastajanju“, istakla je Maša Radulović, Marketing menadžerka u Luštici Bay.

Najčitanije