9 C
Kotor

Slušaj online radio

Autentična domaća pijaca u Luštici Bay

Jedinstvena kulisa za izlagace – Domaci proizvodi – Luštica Bay

Crnogorski izlagači domaćih organskih proizvoda i autentičnih rukotvorina predstavljaće se tokom cijelog oktobra


Luštica Bay promenada u Marina naselju pretvaraće se u autentičnu pijacu domaćih proizvoda i rukotvorina, svake nedelje u oktobru – prvi bazar pod nazivom „Luštica Bay Sunday Market“ zakazan je za 2. oktobar, uz raznovrsnu ponudu hrane i pića domaćih proizvođača, slanih i slatkih delicija, prirodne kozmetike i maštovitih rukotvorina.

Aktivnosti će se odvijati od 14 do 17 sati na platou ispred Amfiteatra duž šetališta, u jedinstvenoj kulisi Luštice Bay, s bojama, koja će mirisima i ukusima predstavljati uživanje za posjetioce.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo Festival jesenjih boja transformisali u cjelomjesečnu aktivnost, kojom našim partnerima, malim domaćim proizvođačima omogućavamo platfomu za predstavljanje i plasman proizvoda kako domaćim tako i internacionalnim gostima, jer kreiramo zajednicu i grad koji valorizuje nasljeđe i identitet našeg kraja. Nedjeljne nabavke su takođe tradicija i na ovaj način želimo da omogućimo još jedan punkt za nedjeljni pazar domaćih namirnica. rekla je Sonja Banićević, iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay.

Raznovrsna ponuda prehrambenih proizvoda i delicija lokalnih proizvođača koji garantuju prirodno porijeklo, svježinu i kvalitet zasigurno će privući posjetioce. Među izlagačima će se naći već poznata i cijenjena imena domaćih proizvođača maslina i maslinovog ulja, povrća i domaćih sokova poput Gazdinstva Dragović i Barskog zlata, te Gazdinstva Garmash i Rajke Vojinović.

Domaci proizvodi – Luštica Bay

Kao i svake godine do sada, pažnju će privući „Fromagerie Ovchar“, sa paletom sireva preduzetnice ukrajinskog porijekla Olge Ovchar koja je već izgradila prepoznatljiv brend, te Dragana Murišić sa selekcijom domaće hrane, voća, povrća, likera rakije i čajeva koji se najviše i degustiraju tokom jeseni.

Od slatkog do ljutog, uz jedinstvenu selekciju vina i sira, gostima festivala će najinteresantnija biti raznovrsna ponuda prirodnih sokova i vina Jelene Pejanović, te med i prozvodi od meda pčelarskog gazdinstva Cimbaljević. Poznata su blagotvorna dejstva ljute paprika po organizam, a “Chili Montenegro” garantuje visok kvalitet chili papričica iz njihove organske proizvodnje, te prerađevina poput soseva, sušenog i mljevenog chilija.

NVO „Ruke” ponudiće domaće džemove, slatkiše i prirodnu kozmetiku iz njihove radionice a Pony Art Garden sa Luštice slasne domaće džemove, kompote, vino, likere, sir, masline i ostali domaće proizvode.

Poznavaoci vina i svi gosti moći će da vide vinsku selekciju Kraken – iz prvog podvodnog podruma u Crnoj Gori. Jedinstvena vina stara 365 dana, čuvana su 15 metara ispod površine mora.

Za najkreativniji dio marketa i najkoloritnije štandove pobrinuće se brojni izlagači maštovitih rukotovorina koji će se, iz nedjelje u nedjelju, smjenivati na promenadi u Luštici Bay. Prirodne proizvode za njegu mladalačkog izgleda i kože ponudiće Tauretis Natural i Koozmetik Cg sa paletom ručno rađene kozmetike, te Soap by Nina.

Bogata ponuda – Luštica Bay

Jedinstveni home décor od gline i drveta ponudiće poznati studio Agate čije će unikatne daske za posluživanje hrane od maslinovog i drveta oraha podstaći kreativnost u serviranju hrane i maštu u kuhinji. Neupitno će privući pažnju ženskog dijela publike i Krasiva ukrasi za kosu, nakit za djevojčice i dame Studija Milanka, heklani odjevni predmeti Branke Kastratović, cvjetni rajfovi Angie & Me, te ručno rađeni nakit Sanja Star Design i Julius Nakit od kristala.

Nevjerovatnu maštovitost predstaviće proizvođači domaćih rukotvorina – Vesna Janović čije pletene lutke će ukrasiti štandove, potom Jasna Janković korpama od novina i torbama od špaga kao i personalizovani kanvasi  manufakture Nadjas Petit Art.

Festivali domaćih proizvođača u Luštici Bay postaju omiljeno stjecište svih generacija, uz vrhunski gastronomski ugođaj u svim restoranima, barovima, kafeterijama i pekaricama u naselju i upoznavanje sa lokalnom tradicijom, ponudom jedinstvenih proizvoda vještih preduzetnika.

Najčitanije