23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Autorsko veče književnice Dragane Kršenković Brković

Dragana Kršenković Brković – Foto: Muzeji Kotor

“Svijet varki i iluzija“ naziv je autorske večeri književnice Dragane Kršenković Brković koja će biti održana sjutra (u četvrtak 1. oktobra 2020. godine) s početkom u 18 sati u Muzeju grada Perasta u Perastu. O proznom stvaralaštvu i poetici Dragane Kršenković Brković razgovaraće književnik Miraš Martinović, a publici će se obratiti i Dragana Kršenković Brković.

Književnica Dragana Kršenković Brković autorka je romana “Atelanska igra” i “Izgubljeni pečat”, zbirki pripovjedaka “Vatra u Aleksandriji” i “Gospodarska palata”, zbirke jednočinki “Iza nevidljivog zida”, monografija “Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u Ranim jadima Danila Kiša” i “Fragmenti: Zapisi o književnosti”, kao i knjiga za djecu – “Tajna plavog kristala”, “Duh Manitog jezera”, “Muzičar s cilindrom i cvijetom na reveru”, “Modra planina” i “Tajna jedne Tajne”.

”Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta umjetnosti u Beogradu, i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Bila je gostujuća književnica i stipendistkinja UNESCO-a (2000), Hubert H. Humphrey Programa (2005-2006), Österreichischer Austauschdienst (OeAD) (2008), Das Bundeskanzleramt & KulturKontakt Austria (The Austrian Federal Chancellery & KulturKontak Austria) (2011), Nemzeti Kulturalis Alap (The National Cultural Fund of Hungary) (2013), Apexart-a (2014), Art Omi i The Whiting Foundation (2017). Boravila je u Njujorku, državi Njujork, Washington DC, Kaliforniji, Beču, Gracu, Pečuju, Bolonji, Bratislavi i na Rodosu”, navode iz Muzeji Kotor.

Organizator književne večeri je Opštinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor.

Najčitanije