19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Avio-linija sa Njemačkom potrebna zbog turista i preduzetnika

Komnenovic-i-Veber

Postojanje avio-linije do Njemačke važno je za njemačke turiste, ali i za preduzetnike iz te zemlje koji su spremni da posluju u Crnoj Gori, saopštio je njemački ambasador Robert Weber.

On je, tokom zvanične posjete Opštini Tivat, rekao da je postojanje avio-linije između dvije države važno da bi turisti iz Njemačke mogli da izaberu Crnu Goru kao odredište za odmor, ali i da bi se otvorila vrata njemačkim preduzetnicima spremnim da posluju u Crnoj Gori.

Weber je, na sastanku sa predsjednikom tivatske Opštine Željkom Komnenovićem, rekao da se nada da će se na lokalnom i državnom nivou generisati energija za nove razvojne projekte i stvaranje jake ekonomske saradnje između dvije države.

Iz Opštine je saopšteno da je Komnenović poručio da je Crnoj Gori i Tivtu prijeko potrebna mirna politička situacija i ekonomska stabilnost, kao i da je spreman za stvaranje što boljih uslova u cilju privlačenja njemačkih investitora, što bi doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta.

Sa sastanka u Tivtu

On je najavio da Opština namjerava da njemačkoj humanitarnoj nevladinoj organizaciji HELP kandiduje projekat stambenog zbrinjavnja pripadnika RE populacije, stanovnika naselja „7. jul“ u Tivtu.

Predsjednik Skupštine Opštine, Andrija Petković, rekao je da se veoma često problemi visoke politike sa državnog nivoa reflektuju na lokalni, što lokalne samouprave ometa u rješavanju problema i pitanja od vitalnog značaja za grad i građane.

On je naveo da to ne bi trebalo da bude slučaj i dodao da činjenica da vlast u Tivtu pripada građanskim listama predstavlja pozitivan pomak na političkoj sceni Crne Gore, pa se o važnim pitanjima po grad odlučuje baš u Tivtu.

Najčitanije