16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Balon na Škveru prelazno rješenje

Razglednica, panorama HN Škver

Bazen u Institutu Dr Simo Milošević biće kompletno rekonstruisan, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi. Prelazno rješenje do završetka rekonstrukcije bazena, kako su naveli, biće instalacija balona na bazenu na Škveru, što će vaterpolistima i plivačima omogućiti kontinuirani trenažni proces.

– Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će u saradnji sa Upravom za sport i Opštinom preduzeti sve potrebne korake kako bi bazen u Institutu Dr Simo Milošević bio kompletno rekonstruisan, čime će ovo pitanje biti dugoročno riješeno – navodi se u saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu, uz podsjećanje da su koraci i zadaci koje je potrebno preduzeti dogovoreni na nedavno održanom sastanku u Institutu.

Podsjećamo, bazen u Instututu je trenutno van upotrebe, zbog urušavanja krovne konstrukcije krajem jula tokom večernjih sati, kada je došlo do pucanja jedne od tri noseće grede, koja je za sobom u vodu povukla i ventilacione cijevi.

– Do završetka rekonstrukcije bazena Instituta, Škver će biti privremeno rješenje za sve koji se bave vaterpolom i plivanjem, što je od iznimnog značaja, posebno za djecu koja će trenirati tokom narednog zimskog perioda – istakao je Stevan Katić koji je pojasnio da će se dio sredstava iz budzeta grada koja se odnose na troškove održavanja bazena biti preusmjeren za nabavku balona, a i Uprava za sport će odvojiti dio finansijskih sredstava za instalaciju balona.

Izvor:Dan

Najčitanije