20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ban: Zakonski to predstavlja isti ravan, a razlika je u tome što će ta državna kompanija biti privatno kontrolisana

Dejan Ban – foto screenshot

Izvršni direktor kompanije “Pomorski saobraćaj” Dejan Ban smatra da se iza oduzimanja trajektne linije kriju “niski motivi”, te da nema ekonomskog elaborata koji će da pokaže koliko će ovaj postupak Vlade da košta građane. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je spin da je ugovor Vlade sa njihovom kompanijom nevalidan. Istakao je da im odgovara da Morsko dobro već u ponedjeljak preuzme gazdovanje trajektnom linijom.

Ban je saopštio da u kompaniji nemaju više informacija o prelasku trajektne linije u državno vlasništvo od onoga što su čuli u medijima.

“Niko iz Vlade ni iz Morskog dobra nas nije kontaktirao što smatramo neprimjerenim”, kazao je on. Smatra da se iza svega kriju “niski motivi”, te da se državnom preduzeću “Morsko dobro” to poslovanje dodjeljuje nezakonito.

“Zakonski to predstavlja isti ravan, a razlika je u tome što će ta državna kompanija biti privatno kontrolisana”, kazao je on.

Objasnio je da je ugovor sa Vladom iz 2019. godine bio motivisan prevazilaženjnjem pravnog vakuuma, te da je spin da je on nevalidan.

“Ovaj raskid je motivisan nanošenjem štete. Mi ćemo se odrediti prema tome kada dobijemo pravni akt. Nas odluka Vlade ne obavezuje. I imamo dokument na osnovu kojeg poslujemo i očekujemo da će u jednoj pravno valjanoj proceduri taj dokument biti doveden do pravno valjanog okončanja”, rekao je Ban.

On je kazao da “Pomorskom saobraćaju” odgovara da Morsko dobro što prije preuzme liniju i odgovornost, te da prelazni period od 45 dana u kojem bi oni poslovali za njih ne donosi korist.

“Shvatio sam da je to ustupak nama, sada kažemo da nam to nije nikakav ustupak, i da nam je u interesu da oni to preuzmu, mi imamo druge planove”, istakao je on.

Istakao je da trenutno nema ekonomskog elaborata koji će da pokaže koliko će ovaj postupak Vlade da košta građane.

“Meni ovo liči na avanturizam nesazrele ekipe”, kazao je on.

 Komentarišući konstataciju premijera Dritana Abazovića da je za ekstra profit od trajektne linije ,moglo da se izgradi deset bolnica, Ban odgovara da je u pitanju spin.

“To predsjednik Vlade ne bi smio da kaže. Postoje stručne službe koje rade takve stvari i one određuju koji su interesi. Ako operator ima manji profit, biće karta 20 eura, to tako funkcioniše. Mi smo u zenitu festivala demagogije, a oni su kancelarija čuda”, kazao je on.

Izvor:RTCG
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije