15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar – Spasioci UPSUL evakuisali dvije žene sa plaže Crvene stijene

UPSL

Spasilački tim UPSUL zajedno sa pripadnikom Sektora granične policije Bar evakuisao je u srijedu dvije žene sa plaže Crvena stijena na Volujici,

Pomoćnik direktora UPSUL za sigurnost na moru Žarko Lukšić saopštio je  da je oko 22:30 Pomorsko operativnom centru UPSUL javljeno da se na ovoj plaži nalaze dvije osobe ženskog pola od kojih je jedna trudnica, “a koje se ne mogu vratiti kopnenim putem za Bar”.

-Odmah smo angažovali spasilački čamac SAR-1 sa posadom i jednim pripadnikom SGP, i oni su za 15 minuta bili n apoziciji.

Uz pomoć ronioca sa temalnim odijelima, jedna po jedna žena uspješno su evakuisane na SAR-1.

Nakon toga,  za deset minuta su stigli do lučkog Gata 5, gdje je ženama pružena hitna medicinska pomoć,  i na sreću bez ikakvih poslijedica su predate porodicama koje su došle da ih odvezu kući-istakao je Lukšić.

Lukšić skreće pažnju da je plaža Crvena stijena svake godine izazov za spasilačke akcije koje izvršava UPSUL.

-S obzirom da je tek početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju svoje živote i da izbjegavaju avanturističke izlete, jer su najavljeni loši meteo uslovi kao što je bio slučaj i danas.

Treba naglasiti da su naši spasioci i pripadnik policije obavili profesionalno i efikasno akciju koja je bila rizična u dijelu prilaza obali zbog stijena, a tim prije jer se radilo o trudnici-zaključio je Lukšić.

Najčitanije