22 C
Kotor

Slušaj online radio

Barselona u Careviću vidi golmana za budućnost

lazar Carević u Baseloni

Prošle sezone je imao minutažu u juniorskom timu Barselone, osvojio je juniorsku Ligu šampiona sa jednim nastupom u tom takmičenju, a sada je prvi golman Barselone B drugog tima jednog od najvećih klubova na planeti.

Ukratko, to je golman Lazar Carević!

Talentovani 19-godišnji čuvar mreže se izborio za jedinicu razvojnog tima katalonskog giganta, a list blizak šampionu Španije “Mundo deportivo” piše da je trener Garsija Pimienta napravio pravi potez kada je našeg mladog reprezentativca stavio na gol crtu.

Dvije utakmice jedna pobjeda, jedan remi, bez primljenog gola! Treneri i čelnici Barse su očigledno zadovoljni darovitim Crnogorcem.

“Lazar Carević je ovdje da bi ostao”, stoji u naslovu teksta “Mundo deportiva” u kome novinar Fenar Martinez, između ostalog, piše:

“Lazar počinje svoju drugu sezonu u Barseloni, visok je 193 centimetra, dominantan u vazduhu, ima vrhunske reflekse. Međutim, mora da popravi igru nogom što je karakteristika svih Barseloninih golmana. Stigao je u Barselonu uprkos tome što su ga zvali Bajern, Mančester siti i Ajaks. Sve ponude je odbio zbog Barse, a klub računa na njega i rečeno mu je da njegovo vrijeme tek dolazi”.

A momak koji je ponikao u Grblju i koji je prošlog ljeta pojačao velikana iz Katalonije je svjestan šta mora da bude bolje u njegovoj igri.

“U mlađim kategorijama Barselone, baš kao i u prvom timu, insistira se na pas igri i sve počinje od golmana. Podigao sam na visok nivo igru nogom, ali naravno da može još mnogo bolje. Međutim, idem korak po korak”, rekao je krajem aprila za Dnevne novine, 19-godišnji Carević, nakon što je sa drugovima osvojio juniorsku Ligu šampiona.

“Još kada sam bio dječak, želja mi je bila da zaigram za Barselonu. Glavni cilj mi je da zaigram za prvi tim. Svjestan sam da je teško doći do “jedinice” u Barsi, ali vjerujem u sebe, a ljudi iz kluba su zadovoljni sa mnom. Sve ide u odličnom pravcu. Nadam se da ću jednog dana ostvariti san i postati prvi golman Barse”, rekao nam je talentovani golman prije četiri mjeseca.

Golman koji snove pretvara u stvarnost, a prvi tim Barselone sa kojim je trenirao par puta prošle sezone – mnogo se lakše vidi iz B tima…

Najčitanije