16 C
Kotor

Slušaj online radio

Barski maslinari na IX Danima maslinova ulja otoka Hvara

Spirijun – Društvo maslinara Bar

Predstavnici Društva maslinara Bar su na poziv ličnih prijatelja iz udruge maslinara: „Sveti Špirijun“ sa Hvara protekle sedmice učestvovali na IX Manifestaciji „Dani maslinova ulja otoka Hvara 2024“ koja se tradicionalno održava u Jelsi.

Barani su u veoma prijatnoj atmosferi  imali čast da se druže sa vrijednim maslinarima otoka Hvara da se njima razmijene maslinarska iskustva. Pored prijatnog druženja učesnici Manifestacije su imali priliku da prate veoma korisna predavanja koja su se odnosila na zaštitu maslina od maslinovog moljca i muve maslina, o značaju zaštite oznaka porijekla maslinovog ulja te predavanje o jednostavnim koracima za dobijanje vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Predsjednik udruge maslinara “Sveti Širijun” Đorđan Gurdulić je u svojstvu organizatora posebno pozdravio goste iz Crne Gore dok je predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković dobio priliku da se obrati i pozdravi prisutne. Obzirom da je udruga maslinara Sveti Špirijun slavila dvadest godina postojanja Alković je iskuristio priliku da im čestita taj vrijedan jubilej.

Spirijun – Društvo maslinara Bar

Manifestacije je bila prilika da se Barani sretnu sa starim prijateljima Stankom Štambukom i Mirellom Žanetić i sa njima razmijene informacije o aktuelnostima u maslinarstvu i kvalitetu maslinovog ulja.

Udruga maslinara Sveti Špirijun za početak marta ove godine priprema organizovanu posjetu Crnoj Gori. Barski malinari se raduju očekivanoj posjeti prijatelja iz Dalmacije posebno činjenicom da će gosti biti smješteni u Baru što će biti prilika za više druženja.

Barski maslinari na Hvar putovali o ličnom trošku.

Najčitanije