8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bazen Porto Montenegra jedan od 17 najljepših na svijetu

Porto Montenegro - Foto Boka News
Porto Montenegro – Foto Boka News

Bazen Lido u Porto Montenegro Yacht Club (PMYC) kompleksu tivatskog nautičko-turistilčkog naselja Porto Montenegro, uvršten je na spisak od 17 najatraktivnijih bazena svijeta.

Spisak je napravio renomirani internet lifestyle magazin „Hero & Leander“, specijalizovan za svijet ljubavnih parova koje spaja i zajednička strast prema kulturi i istraživanju svijeta. Ovaj online-časopis piše o luksuznim putovanjima, gastronomiji, enologiji,  najboljim turističkim destinacijama za zaljubljene parove i neuobičajenim i uzbudljivim turističkim itinererima.

Luksuzni 65-metarski otvoreni bazen  Porto Montenegra koji je dizajniralo londonski arhitekta Ričard Hjuel Evans, našao se u izboru tog magazina kada su u pitanju najatraktivniji bazeni širom svijeta.

„Porto Montenegro  već uživa imidž vodeće marine za superjahte na Jadranu, a tom utisku dodatno doprinosi njegov impresivni hot-spot, bazen PMYC koji se nadnosi nad morem. Dodajući na već izuzetno dojmljive druge sadržaje ovog nautičkog centra, PMYC bazen upotpunjava ponudu Porto Montenegra kao savrešene destinacije za današnje džetsetere.“ – piše „Hero&Leander“ o otvorenom bazenu u Tivtu koga pored ostalih, krasi i velika skulptura „8 mogućnosti“, poznatog španskog umetnika Jaumea Plensa.

bazen PMYC
bazen PMYC

Pored bazena Porto Montenegra, ovaj magazin je na svoju listu najatraktivnijih takvih objekata u svijetu uvrstio i impresivne bazene poput Kasbah Tamodota u Maroku, Loisaba Tended Camp ljetovališta u Keniji, Mahasamut Hia  Hina  i Khao Laka na Tajlandu, Cambrian Adelbodena u Švajcarskoj, Lions Heada u Južnoafričkoj Republici, ostrva Velaa na Maldivima, Amangirija u SAD, Whitesunday’a u Australiji, Como Shambhala na Baliju ili Imperial Springsa u Kini.

Izvor:S. L.

Najčitanije