29 C
Kotor

Slušaj online radio

Belgijski turoperatori u Crnoj Gori

Foto NTO

Nacionalna turistička organizacija (NTO) ugostila je turoperatore iz Belgije, koji su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom crnogorskom turističkom ponudom.

Predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora na tržištu Belgije – TUI, Asteria Expeditions, Amazing Destinations, Neckermann i Yellosun, su tokom putovanja uživali u nacionalnim parkovima Skadarsko jezero i Lovćen, krstarili jezerom i upoznali se bogatom kulturno istorijskom baštinom Crne Gore. Osim toga, obišli su Budvu, Kotor, Cetinje i Podgoricu, te posjetili neke od poznatih lokaliteta i hotela na ovim prostorima.

Shana de Loght ispred turoperatora Neckermann kazala je da joj je Perast ostao u najljepšem sjećanju, kao i cijeli Bokokotorski zaliv uz vožnju brodom.

„Posmatrali smo zaliv i iz drugog ugla, sa vrha žičare Kotor – Lovćen. To je zaista nevjerovatno mjesto sa spektakularnim pogledom, a doručak na takvoj visini, okruženi prirodnim ljepotama, pravi je užitak. Ovaj izlet je bio jedan od najljepših doživljaja u mom životu i jedva čekam da ponovo istražujem Crnu Goru. Posebno bih željela da pohvalim organizatora putovanja i vodiča, koji su bili izuzetno profesionalni i ljubazni, te nam pružili nezaboravno iskustvo“, rekla je Loght.

Predstavnik turoperatora TUI, Pedro van Ryssel, istakao je da je Crna Gora je zaista veoma zanimljiva destinacija i da će je rado predstaviti klijentima.

„Crna Gora je predivna zemlja koja ima mnogo toga da ponudi, tako da je ovo putovanje bilo prava kombinacija odmora i posla, sa odličnim izborom hotela koji bi bili savršeni za moje klijente. Vidimo veliki potencijal u Crnoj Gori i nadamo se da možemo dodatno ojačati saradnju između NTO i TUI Belgija“, poručio je Ryssel.

Predstavnici turoperatora su kazali da su sve aktivnosti tokom putovanja pružile dubok i sveobuhvatan uvid u smještajne kapacitete, bogatstvo prirodnih ljepota i kulturnog nasljeđa zemlje.

„Bilo je divno putovanje, a hoteli u Crnoj Gori su izuzetno lijepi i udobni. Ono što me posebno oduševilo jeste jedinstvena kombinacija predivnih zaliva i kristalno čistog mora, sa planinama i zelenim brežuljcima u pozadini“, kazao je predstavnik turoperatora YelloSun, Ulrich de Smet.

Radi umrežavanja naše privrede sa belgijskim tržištem, NTO je organizovala i poslovnu radionicu na kojoj je učestvovalo više od 20 crnogorskih turističkih privrednika. Tom prilikom je predstavljena bogata ponuda destinacije, smještaja i turističkih atrakcija, te razvijena potencijalna saradnja sa belgijskim turoperatorima.

Osim NTO, studijsku posjetu belgijskih turoperatora su podržali njeni strateški partner – hotelska grupacija Budvanska rivijera, lokalne turističke organizacije Bara, Kotora, Cetinja i Budve, Nacionalni parkovi Crne Gore, Kotor Cable Car, Forza Kuk, hoteli Iberostar, Hilton, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, hotel Budva, Regent i AMI, hotel Tara, Conte, Gradska kafana na Cetinju i Citadela.

Najčitanije