12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bemax “ gradi drugu fazu saobraćajnice za kompleks Luštica Bay, vrijednu skoro tri miliona

Panorama - photo Boka News
Tivat panorama – foto Boka News

Ukupna vrijednost investicija, putem javnih nabavki, koji će u Tivtu biti ugovorene ili početi sa realizacijom tokom oktobra mjeseca, iznosi 4,35 miliona eura.

Saopšteno je to danas iz kabineta gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS), uz napomenu da se radi o adaptacijama zgrada Muzeja i Galerije, Centra za kulturu, DTV Partizana, trga u Radovićima, adaptaciji košarkaškog i pomoćnog fudbalskog terena u gradskom parku, dodatnoj saobraćajnoj i horizontalnoj signalizaciji, nabavci vatrogasnog vozila i opreme, uređenju autobuskih stajališta, bagerisanju i čišćenju kanala i uređenju malog parka.

Najznačajnija stavka je izgradnja druge faze nove pristupne saobraćajnice MR1 za kompleks Luštica Bay u Krtolima, ukupne vrijednosti 2.968.722 eura.

“Nakon ponavljanja procesa vrednovanja ponuda, po isteku žalbenog postupka, posao je pripao kompaniji “Bemax”. Prethodno je Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki poništila odluku Opštine Tivat o izboru najpovoljnije ponude na tenderu za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 prema kojoj je posao pripao kompaniji „Tehnoput MNE“.”- ističu iz Opštine dodajući da “cesta sa dvije kolovozne trake u dužini od 3,2 kilometra, infrastrukturom i javnom rasvjetom, koja bi trebalo da spoji postojeći lokalni put Tivat-Radovići kod Solila sa već izgrađenom prvom fazom MR1 u Đuraševićima, trebalo bi da bude izgrađena za deset mjeseci”- piše u saopštenju.

Nadzor za drugu fazu izgradnje MR1 saobraćajnice je povjeren kompaniji „Geotehnic Projekt i Consalting“ (22.869 eura). Naredne nedjelje počeće postavljanje horizontalne signalizacije vrijedne 15.874 eura izvođača „Alfa projekt“. Za asfaltiranje lokalnih puteva vrijedno 96.956 eura ugovor je potpisan sa kompanijom „Asfalt Beton Gradnja“, dok je posao nabavke polovnog vatrogasnog vozila za DVD Krstoli iz Radovića, vrijedan 14.890 eura povjeren kompaniji „Ben Kov“. Sa kompanijom „Fidas“ potpisani su ugovori za izgradnju autobuskih stajališta (43.729 eura) i postavljanje tartan podloge u malom parku (15.785 eura).

“U toku je potpisivanje ugovora vrijednog 185,7 hiljada eura sa firmom „Grand Design“ za završne radove – termodinamika i mobilijar, u objektu DTV Partizan, kao i sa kompanijom “Tehnotekstil” za postavljanje taktilnih površina na saobraćajnicama u užem centru grada vrijednosti 5.754 eura. U toku su i završni radovi na zaštitinim ogradama u lučici Kalimanj (29859 eura) i kod škole (13.299.44) koji su povjereni kompanijama „Incom“ i „V Projekt“.- poruluju iz Opštine Tivat.

Izvor:S.L

Najčitanije