20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Besplatan ulaz u nacionalne parkove za Dan državnosti 13. jul

Nacionalni parkovi CG

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore  svim građankama i građanima čestita Dan državnosti i poziva sve ljubitelje prirode da 13. jula besplatno posjete Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije, kao i Botaničku baštu “Dulovine” u Kolašinu i PP Ulcinjska Solana.

Nacionalni parkovi Crne Gore su predjeli izuzetnih prirodnih vrijednosti koji predstavljaju staništa za brojne rijetke i zaštićene biljne i životinjske vrste. Turistička ponuda nacionalnih parkova zasniva se na aktivnom boravku posjetilaca u prirodi. U sklopu ponude svakog parka nalaze se centri za posjetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrijednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi.

Nacionalni parkovi CG

Osim raftinga rijekom Tarom, tu su i pješačke, edukativne, tematske i biciklističke staze, zatim krstarenje Skadarskim jezerom, kajakarenje i vožnja drvenim čamcima na Crnom, Biogradskom i Skadarskom jezeru, posmatranje ptica, dječija igrališta, sportsko-rekreativni ribolov, posjeta Hridskom jezeru (jezero sreće) u NP Prokletije.

Nacionalni parkovi Crne Gore vam žele srdačnu dobrodošlicu i ugodne praznične dane!!!

Najčitanije