26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Bezbjedni prostori za mlade” – („Safe spaces for youth”)

Razglednica, panorama HN Škver

Povodom Međunarodnog dana mladih, čija je ovogodišnja tema na globalnom nivou: „Bezbjedni prostori za mlade” – („Safe spaces for youth”), Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK AS iz Herceg Novog organizuje tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za pionire „Herceg Novi 2018”.

Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih, koji se već devetnaesti put Odlukom Generalne skupštine UN od 1999. godine proslavlja u avgustu svake godine širom planete, ovo takođe predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka raznih vrsta kancera (osobito kancera pluća), ali i drugih teških bolesti (osobito bolesti
srca i krvnih sudova).

Učesnici tradicionalnog međunarodnog košarkaškog turnira su: KK AS iz Herceg Novog, KK Grbalj iz Radanovića (Kotor), KK Montenegro iz Nikšića i KK Leotar iz Trebinja (Republika Bosna i Hercegovina).

Turnir će se održati u subotu 18. avgusta u SC „Igalo” u Herceg Novom sa početkom u 18 sati. Za najavljene ekipe nastupaće igrači rođeni 2005. godine. CDPR će pobjednika turnira nagraditi velikim peharom koji im ostaje u trajno vlasništvo, drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu takođe prigodnim peharima, dok će na kraju pored proglašenja najboljeg strijelca, treneri ekipa učesnika turnira odabrati najboljeg igrača i najbolju petorku turnira.

Najčitanije