16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

BiH: 11 osoba pod istragom zbog namještanja nogometnih utakmica

Nogometni-savez-BiH

Jedanaest nogometnih menadžera, nogometnih sudaca te dužnosnika Nogometnog saveza BiH pod istragom je zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju rezultata utakmica raije odigranih u državnoj nogometnoj ligi i nogometnoj ligi Federacije BiH, potvrdili su u ponedjeljak Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) te Tužiteljstvo BiH.

U priopćenju SIP-a stoji kako su istragom obuhvaćeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Državno tužiteljstvo tereti ih da su u sezoni 2018-2019. godine namještali ishode nogometnih utakmica delegirajući za to podobne suce koji bi pritom imali zaštitu dužnosnika Nogometnog saveza unatoč pritužbama na suđenje.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako su svi osumnjičeni dobili novčanu naknadu kako bi osigurali da utakmice završe dogovorenim rezultatom.

Nogometni savez BiH reagirao je priopćenjem u kojem je naveo kako se pretpostavlja da je sve ipak usmjereno na razinu koja je povezana s Nogometnim savezom Federacije BiH, no da “bezrezervno podupire” aktivnosti policije i pravosuđa na otkrivanju korupcije.

“Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu potpore državnim tijelima kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo kako bi ona što uspješnije radila na otkrivanju nedopuštenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu nogometnih tijela”, stoji u očitovanju NS BiH.

Izvor:Hina

Najčitanije