20 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela će dobiti pasarelu

Foto Opština HN

Predstavnici Uprave javnih radova počeli su obilazak primorskih gradova, a raspisivanje tendera za izgradnju pasarele u Bijeloj biće prvi u nizu planiranih projekata koji će biti finansirani iz državnog budzeta.

Tender za izgradnju pasarele u Bijeloj biće raspisan naredne sedmice, saopštio je vršilac dužnosti direktora Uprave javnih radova Boro Lučić koji je sa saradnicima, predstavnicima Opštine i mjesne zajednice obišao lokaciju na Panorami. Predstavnici Uprave javnih radova počeli su obilazak primorskih gradova, a raspisivanje tendera za izgradnju pasarele u Bijeloj biće prvi u nizu planiranih projekata koji će biti finansirani iz državnog budzeta.

– Herceg Novi je dugo godina bio zapostavljen, ali nije jedini. Pokušaćemo da ubrzamo tempo. Velike su gužve i sada je na ovoj dionici ogromna frekvencija i pješaka i vozila. Sezona je otvorila probleme koje smo imali prethodnih godina, a koje nije bilo moguće riješiti samo na lokalnom nivou. Došlo je vrijeme i da se država okrene ka Herceg Novom i pasarsela u Bijeloj biće prvi projekat koji će otvoriti naredne – kazao je Lučić.

Izgradnja pasarele, prema riječima Lučića, koštaće oko 160.000 eura.

Foto Opština HN

– Ta cijena obuhvatiće radove i opremu i biće prva pasarela koja će imati lift za osobe koje ne mogu da koriste stepenice. Na kraju pasarele će biti izgrađena rampa. Početak radova očekujemo krajem septembra. Tenderska procedura traje oko mjesec. Potrebno je da ova sezona što duže traje, a mi ćemo se prilagoditi njoj i računam krajem septembra da će već biti moguće da se uđe u radove– naveo je Lučić i dodao da je Uprava javnih radova oko milion i po eura predvidjela za HN, a već je potpisan i ugovor sa Opštinom za izgradnju lokalne putne infrastrukture u vrijednosti od 130.000 eura.

Najčitanije