26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Boćari Crne Gore osvojili dvije bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu

Petković i Stjepčević – bronza na Svjetskom prvenstvu

U francuskom gradu St Vulbas u subotu je završilo Svjetsko prvenstvo u boćanju. Reprezentativci Crne Gore vraćaju se sa dvije osvojene bronzane medalje u  konkureciji boćarskih velesila, kakve su Hrvatska, Slovenija, Italija i domaćin Francuska.

Mladi Gracija Stjepčević je u brzinskom izbijanju osvojio treće mjesto i bronzanu medalju u veoma jakoj konkurenciji. On je u petak bio u prilici protiv slovenačkog prestavnika da bronzano odličje pretvori u srebrenu medalju ali je u uzbudljivom meču poražen rezultatom 47:44.

Stjepčević – bronza na Svjetskom prvenstvu

Drugu medalju takođe bronzanu u paru osvojili su Miroslav Petković koji je najbolji boćar u istoriji ovog sporta u Crnoj Gori i trenutno je na funkciji predsjednika Boćarskog saveza Crne Gore i Gracija Stjepčević. Oni su u borbi za medalju pobjedili par iz Alžira 9:7 a u borbi za ulazak u finale bili su poraženi od italijanskog para Gratapalja-Groso rezultatom 13:3.

Šansu za medalju imali su i takmičari u mix paru Dijana Sindik i Ilija Belan ali do cilja nijesu stigli jer Belan u odlučujućem trenutku nije uspio da pogodi buću, dok je to za rukom pošlo Dijani Sindik i ta šansa za osvajanje medalje nije iskorišćena.

Najčitanije