16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat kulturni program u okviru Tivatskog književnog ljeta

Foto Agencija CG News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović posjetio je Gradsku biblioteku u čiju adaptaciju i osavremenjavanje se kontinuirano ulaže. Biblioteka za ovo ljeto planira bogat kulturni program u okviru kojeg će ugostaiti poznate regionalne pisce.

Komnenović je podsjetio da je opština Tivat iz budžeta izdvojila 7.000 eura za nabavku nove opreme i osavremenjavanje čitaonice Gradske biblioteke.

“Prostor čitaonice dodatno će oživjeti kroz saradnju sa Crnogorskom kinotekom jer će biti mjesto prikazivanja filmskih projekcija koje se tiču istorije Tivta. Prostor je takođe namijenjen i za tribune i književne večeri koje organizuje ova ustanova”

On je istakao da osnivanje ove ustanove nije samo bibliotečki fond već i doprinos sveukupnom kulturnom životu grada.

Vesna Barbić direktorica Gradske biblioteke Tivat istakla je da je osim ulaganja u nabavku sredstava I osavremenjavanje, biblioteka puno uložila u nabavku I obogaćivanje knjiškog fonda.

“Nabavljena su nova izdanja iz beletristike i stručne literature. Riječ je o značajnim djelima iz domaće i svjetske književnosti i nauke, popularnih izdavača”

Barbić je najavila da će biblioteka u okviru Tivatskog književnog ljeta, ugostiti najznačajnije i najaktuelnije pisce regiona.

“Između ostalih tu su Enes Halilović, Slobodan Vladušić, Uroš Petrović. Trenutno razgovaramo i sa nekoliko istaknutih Hrvatskih pisaca čija gostovanja očekujemo da budu realizovana” kazala je ona.

Najčitanije