27 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat pozorišni program u Dvorani Park tokom novembra

Herceg Novi – foto TO HN

Ovog mjeseca nas očekuje bogat pozorišni program u Dvorani Park.

Pozorišna predstava „Čovjek visine“ je koprodukcija Narodne biblioteke Budve i BEOART 2015. Autorka teksta je Ana Đorđević, rediteljka Jana Maričić. Lik Mitrofana Bana tumači Nebojša Milovanović, dok je u ulozi slikara Uroša Predića nastupio Bojan Žirović. Predstava je na repertoaru 6. novembra u 20 časova.

Ljubavna komedija „Kronika seoske ljubavi“, sa kojom Teatar Rugantino nakon nekoliko godina pauze gostuje u Herceg Novom, šarmantna je i topla priča o sveprisutnoj ljudskoj potrebi za bliskošću. Ovaj manifest protiv usamljenosti, u sjajnim ulogama izvode Gordana Gadžić i Sreten Mokrović, u režiji Darija Harjačeka.
Predstava se igra 14. novembra u 20 sati.

Sa velikom distancom i jos većim životnim iskustvom, Mirjana Karanović se posle 40 godina vraća priči o jedinstvenoj ženi naše književnosti. Predstava „Petrijin venac“ na repertoaru je 23. novembra u 20 sati. Tekst potpisuje Dragoslav Mihailović a režiju Jana Maričić.

U utorak, 28. novembra nas očekuju dvije predstave.
U 17 časova predstava „Luckasti klovnovi“. Po tekstu Todeta Nikoletića, jednog od najpoznatijih pisaca za djecu u regionu, ova interaktivna predstava za djecu od 3 do 10 godina, govori o neobičnim klovnovima Totu i Tatiju koji se kroz šašave borbe nadjačavanja, spletki, smicalica dokazuju publici u luckastoj borbi za titulu najboljeg. Igraju Sanja Vujisić i Anđelija Rondović.
U 20 časova predstava „Suton u javorovom vrtu” nezavisnog teatra Korifej, premijerno izvedena u februaru ove godine. Pisac komada je Vasko Raičević a režiju potpisuje Zoran Rakočević. Igraju crnogorski glumci: Petar Novaković, Jelena Đukić, Nemanja Todorović, Đorđije Tatić, Anđelija Rondović i Dejan Ivanić.

Na repertoaru 30. novembra  u 20 sati predstava „Svaka dobra stvar”. Neobičan komad, pun emotivnog naboja, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a suze i smijeh smjenjuju su se tokom cijele predstave. Reditelj predstave je prvak Narodnog pozorište Sombor Ninoslav Đorđević, koji ovu interaktivnu kamernu predstavu igra uz Leu Jevtić.

Najčitanije