13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat program 14. Mirisa Božića u Konavlima

Mirisi Božića u Konavlima – foto Hina

Četrnaesto izdanje tradicionalne manifestacije „Mirisi Božića u Konavlima“ u organizaciji Agroturizma Konavle održat će se od 18. do 26. decembra s bogatim gastronomskim, enološkim i kulturnim sadržajem, objavljeno je u utorak na konferenciji za medije u dubrovačkom Muzeju Rupe.

Predsjednik Agroturizma Konavle Ivo Mujo istaknuo je kako je program na razini izdanja iz 2019.

“Trudili smo se zadržati kvalitetu, a proračun je u okvirima mogućega. Držimo se tradicionalnog dijela, ali svake godine imamo i nešto novo i drukčije. Nadam se da će tako biti i ove godine“, rekao je Mujo.

Manifestacija će biti otvorena 18. prosinca folklornim nastupom ispred Doma kulture na Grudi gdje će simbolički biti otvorena i bačva vina.

Od 18. do 22. decembra bit će Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina, a sedam konavoskih agroturizama otvorit će svoja vrata. U to vrijeme bit će otvoreno i osam vinarija te baštinske ustanove: Arheološki muzej, etnološka zbirka Kuće Bokarica, Zavičajni muzej Konavala i Sokol Grad.

„To je središnje događanje i srce manifestacije. Imat će posjetitelji što vidjeti i doživjeti, uz ‘vinsku ulaznicu’ kušati izvrsna konavoska vina i probati konavosku zelenu menestru, najstarije jelo zapisano u arhivima Dubrovačke Republike“, rekao je Mujo.

Pred Badnji dan održat će se humanitarni koncert „Božić dolazi“ Dubrovačkog simfonijskog orkestra u crkvi sv. Nikole u Čilipima za Zakladu o. Ivan Fjorović, kada će biti izvedena i tri broja iz „Konavoske svadbe“ Krešimira Magdića, a manifestacija će biti zaključena na ‘Stjepandan’, 26. decembra božićnom kolendom na rivi u Cavtatu.

Izvor:Hina

Najčitanije