11 C
Kotor

Slušaj online radio

Bojanka Praznična čarolija najbolji način da se oboje praznici

Adrijana Husić

Praznična čarolija, koja je najnovije izdanje sada već poznatih Crnogorskih bojanki, najbolji je način da se oboje novogodišnji praznici.

Adrijana Husić, urednica izdanja, kaže da nova Praznična bojanka za velike i male, donosi avanture tipičnih crnogorskih životinja, a sve u kontekstu pripremanja za predstojeće praznike.

Husić dodaje da se u bojankama nalaze i naljepnice kojima djeca mogu ukrasiti  jelku ili novogodišnju palmu.

U bojanci magičnim vozom na proslavu iz raznih krajeva stižu divokoza, sivi evropski vuk, lisica, vidra, sjeverni bjelogrudi jež, jazavac, mrki međed, poskok, jelen lopatar, pčela i velika ušara.

Odlučne su da dođu na najbolju novogodišnju žurku ikad, ali ih to ne sprečava da se zabave od sjevera do juga, da pakuju poklone, spremaju zimnicu, sankaju se i skijaju, a neki i sunčaju… Husić ističe da nakon lansiranja bojanke Praznična čarolija u najavi imaju kreiranje i novih.

„Ideje su već tu, tako da nas možda u februaru već čeka nova bojanka“, kaže Husić.

Ona kaže i da je kompletan tim, koji je zadužen za kreiranje bojanki, jako ponosan što su od maja, kada je bilo prvo izdanje bojanki, sada došle do jedanaestog komercijalnog izdanja.

„Pored ovih deset komercijlanih izdanja imamo i još pet posebnih. To je preko 20 hiljada kopija bojanki koje su bojili i djeca i odrasli“, dodaje Husić.

Ona je rekla da je izuzetno ponosna i na tim koji stoji iza bojanki.

Bojanka

„Izuzetno sam ponosna na cio tim, koji čine žene preduzetnice, a koje od početka maja rade na ovim izdanjima“, kazala je Husić.

Ona je napomenula da Praznična čarolija, kao i ostale Crnogorske bojanke, mogu da se kupe u svim bolje snabdjevenim knjižarama.

„Veliki i mali koji žele sa nama da istražuju i da uče nešto novo mogu preko naše društvene mreže da dobiju informacije kako doći do bojanki i online putem“, rekla je Husić.

Raduje, kako kaže ona, što i djeca i odrasli prepoznaju kreativnost i energiju ovih bojanki.

„Raduje nas svako javljanje učiteljica, nastavnika, koji bojanke počinju da koriste u radu sa djecom. Vjerujemo da kroz ove bojanke dajemo dobar primjer djeci“, poručila je Husić.

Najčitanije