7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Boje i mirisi novskih đardina“ – akcija oživljavanja gradske tradicije

Plakat-Boje-i-mirisi

Turistička organizacija Herceg Novi pokrenula je akciju koja oživljava ekološku tradiciju grada i doprinosi da Herceg Novi zasija još ljepšim sjajem.

Pozivaju sugrađane da se prijave i učestvuju na takmičenju u kojem će biti nagrađeni najuređeniji balkon i baštenski prostor na teritoriji opštine. Zainteresovani mogu da se prijave do 20. maja putem linka: https://docs.google.com/…/1rBokgdPSuw…/viewform. ili broja telefona 031/350-820 radnim danima od 7:00 do 15:00 sati.

Takmičenje će se odvijati u dvije kategorije: najljepši balkon / terasa i najljepši đardin / bašta, a Turistička organizacija Herceg Novi je, u saradnji sa sponzorima, obezbijedila vrijedne nagrade za prva tri mjesta u obje kategorije.

Pravo na učešće imaju vlasnici balkona i đardina koji se nalaze na teritoriji opštine Herceg Novi, koje će u periodu od 20. maja do 20. juna, obići stručna komisija, koja će ocjenjivati sledeće kriterijume: raznovrsnost, raspored biljaka i skladan međusobni odnos; vizuelni izgled – opšti utisak i dopadljivost; kreativnost i originalnost – koncepcija rješenja; zastupljenost vrtno arhitektonskih elementa – zidovi, ograde, staze, sjenice, kamenjari i slično; čistoća i kvalitet održavanja i njegovanost biljaka. Svaki kriterijum se boduje ocjenom od 1 do 5.

Dodatne informacije vezane za konkurs zainteresovani mogu dobiti radnim danima od 7:00 do 15:00 sati putem telefona 031/350 – 820.

Najčitanije