4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Boka pomorska“ predstavljena u Tivtu (video)

Dokumentarna serija „Boka pomorska“ koja se trenutno premijerno emituje na nacionalnom javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore, predstavljena je publici u sinoć u Tivtu u Zbirci pomorskog nasljeđa – Porto Montenegro.

Na promociji su govorili članovi autorskog tima serije “Boka Pomorska“, autor koncepta, koscenarista i reditelj Rastko Šejić, scenarista i voditelj Siniša Luković, i izvršni producent, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Ovom prilikom pretpremijerno je prikazana epizoda koja još nije prikazana na RTCG, a tematski je vezana za  grad Tivat, o kapetanu Iliji Damjanoviću (1868-1953.) iz Lepetana.

Više u našem video prilogu.

„Boka pomorska“ gledaoca vodi na uzbudljiv, dinamičan i interesantnan put kroz bokeške muzeje, arhive, mjesta istorijskih dešavanja, kroz duhovnu i prirodnu zaostavštinu Boke Kotorske. Putem sačuvanih starih dokumenata, slika, karti, fotografija i raznih artefakata, serija priča o dijelu prebogate pomorske baštine jedinog fjorda na Mediteranu. O istoriji svjedoči više od 50 relevantnih sagovornika – od istoričara, arheologa, muzejskih eksperata, književnika, istoričara umjetnosti, sveštenika, etnologa, samih pomoraca ili potomaka nekih od slavnih bokeljskih kapetana.

Najčitanije