21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Boka – zvuci tišine minulih vremena“

Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja i OJU „Muzeji“ Kotor, je realizovala slikarsku koloniju na temu „Boka – zvuci tišine minulih vremena“, u sklopu projekta “Akademija pod vedrim nebom”, čiji su učesnici bili studenti slikarstva: Nada Milošević, Lidija Martinović, Kristina Kusovac, Todor Jovanović i Mia Vujović.

Studenti su stvarali na tri lokacije: 21.06.2018. god. – Rimski mozaici u Risnu, 22.06.2018. god. – Muzej grada Perasta i 23.06.2018. god u Kotoru na Pjaci od Kina.

Koloniju je vodio profesor slikarstva Marko Marković uz podrsku gostujućih profesora Inme Villagran i Mar Cabezass sa Fakulteta lijepih Umjetnosti iz Malage, Španija.

Učesnici kolonije imali su priliku da se bliže upoznaju sa kulturnom baštinom Boke Kotorske obisavsi staro jezgra Risna, peraška ostrva Sv. Đorđe i Gospa od Škrpjela kao i Lapidarijuma u starom gradu.

Slikanje na otvorenom je izazvalo veliko interesovanje brojnih turista kao i lokalnog stanovništva koji su se vrlo rado priključili učesnicima kolonije.

Nastale radove moguće je pogledati u okviru izložbi koje će biti realizovane 30.06. – 05.07.2018.god u Muzeju grada Perasta i 06.07. – 12.07.2018. na Rimskim mozaicima u Risnu.

Ovim putem zahvaljujemo se brodu “Nađa” iz Perasta kao i “Intro design studio” iz Danilovgrada na podršci, poručili su iz TO Kotor.

Najčitanije