15 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska noć 2022. prva nagrada za barku “Kotor Land”

Kotor Lend – pobjednička barka -Bokeljska noć 2022. – Foto Boka News

Tradicionalna  manifestacja koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, Bokeljska noć stara dva vijeka, održana je sinoć u akvatoriju kotorskog zaliva, podno zidina drevnog Kotora pred više hiljada posjetilaca.

Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile ukrašenih barki koje su se u tri đira predstavile publici.

U povorci je učestvovalo 35 okićenih barki.

Prema odluci žirija pobjednička barka Bokeljske noći 2022. je “Kotor Land” Miodraga Mija Milovanovića, kome je pripala nagrada u iznosu od 1.500 eura.

Druga nagrada i 1.000 eura pripalo je barci pod nazivom “Šjora Mare”.

Šjora Mare Bokeljska noć 2022. Foto Boka News

Treće mjesto i nagrada u iznosu od 500 eura pripala kreaciji pod nazivom “Nemoj mi tu šporkat”.

Nemoj mi tu šporkat – Bokeljska noć 2022. Foto Boka News

Utješne nagrade dobile su barke “Izvinite zbog prekida programa”, “Ples meduza”, “Akvarijum Boka”, “Ko je stariji” i “ Orahovačko gumno”.

Bokeljska noć 2022. – foto Boka News

Odluku je donio žiri u sastavu: Dušica Ivetić, Milenko Premović i Petar Martinović.

Nakon proglašenja najboljih, uslijediio je spektakularan vatromet, a fešta je potom nastavljena na trgovima u starom gradu. Gradska muzika je svojim đirom kroz grad najavila koncerte domaćih bendova.

Bokeljska noć 2022. – foto Boka News

Na Trgu od oružja nastupili su Tri kvarta i Neverne bebe, na Pjaci Svetog Tripuna bend Nitro i VIS Tetra, na Pjaci od muzeja Jack Lupino, Pjaci od brašna Akademija i DJ John K,  Pjaci od kina Jovana Mršulja & bend, Pjaci Svetog Nikole Jelena Kaženegra sa bendom i DJ Niggor, Škaljarskoj pjaci Kiko i Sonja i na Parilu klapa Maris. Slavlje se nastavilo do ranih jutarnjih sati…

Više fotografija na našoj facebook strani.

Izvor:M.M.

Najčitanije