14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeljska noć” u subotu 21. avgusta 2021. od 21 sat

Bokeljska noć foto Boka News.

Dokumentarni film o “Bokeljskoj noći” rađen u produkciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor a u režiji Dušana Vulekovića biće prikazan u subotu 21. avgusta 2021. od 21 sat na TVCG, TV Budva RTHN, kao i na youtube kanalu kotorskog Kulturnog centra.

Na žalost, zbog  epidemiološke situacije,  najveću feštu u Boki nije moguće održati u akvatoriju kotorskog zaliva, pa smo odlučili da, ne prekidajući viševjekovnu tradiciju, Bokeljsku noć preselimo u domove građana širom Crne Gore putem malih ekrana, online platfome i društvenih mreža.

Pored svih mjera koje imaju za cilj smanjenje rizika od eventualnog širenja SARS-CoV-2 virusa (korona virus),  manifestacije sa većim brojem učesnika i u prisustvu publike predstavljaju veliki epidemiološki rizik. S toga je bilo  nemoguće organizovati ovu feštu uz poštovanje važećih preporuka za masovne skupove.

Zbog korona virusa brojni festivali i kulturne manifestacije su otkazani ili pomjereni u online sferu.  Kako tradiciju ne valja prekidati, odlučili smo da pronađemo put do  ljubitelja fešti, pa smo Bokeljšku noć ove godine preselili na internet – u dnevne sobe publike.

Ono što je ostalo isto kao i ranijih godina je da će se “Bokeljska noć” održati pretposlijednje subote u avgustu sa početkom u 21 sat.

Pored Kulturnog centra, kao producenta filma režisera Dušana  Vulekovića, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj – Opština Kotor.

Najčitanije