20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska noć u posebnom formatu – Dokumentarni film “Meštri o’ Bokeške”

Tradicionalna manifestacija – fešta nad feštama Bokeljska noć  ove godine obilježena je prikazivanjem dokumentarnog filma Dušana Vulekovića “Meštri o’ Bokeške” na Prvom programu Televizije Crne Gore, Televiziji Budva, Televiziji Herceg Novi, te na Youtube kanalu i društvenim mrežama Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor.

“U ovoj veoma specifičnoj situaciji u kojoj se nalazimo ove godine Javna ustanova Kulturni centar Nikola Đurković je pokušala da pronađe adekvatan način da obilježimo Bokeljsku noć, s obzirom da nismo imali mogućnost da je održimo uživo i na otvorenom prostoru, zbog mjera koje je Vlada Crne Gore donijela 31.07. i koje nisu dozvoljavale da se manifestacija održi uživo. Nakon toga tražili smo način da tu manifestaciju obilježimo na najkvalitetniji i najadekvatniji način i došli smo do zaključka da je najbolje snimiti dokumentarni film koji će biti profesionalno urađen“ – kaže za Radio Kotor Vladimir Bujišić, direktor Kulturnog centra.

U dokumentarnom filmu u trajanju od pola sata, navodi Bujišić, govore kotorski meštri koji godinama, neki čak i decenijama, a neki više od pola vijeka, učestvuju u organizaciji ove svečanosti.

Produkciju dokumentarnog filma o tradiciji koja seže u doba Venecije, ispričanu u našem vremenu, sa današnjim akterima i današnjim meštrima od Bokeške, potpisuje JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije