26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlasnici tvrđave Arza u blokadi zbog duga…

Arza -Mirišta – foto Boka News

Prema podacima Dana, RCG – Invest blokirana je više od 226 dana, zbog neplaćenog duga od 36,06 hiljada eura.

Radi se o kompaniji koja ima i nekoliko aktivnih sudskih sporova pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, gdje je u većini slučajeva tužena.

Mediji su prije nekoliko dana objavili da se stara tvrđava Arza prodaje preko oglasa, što je uzburkalo crnogorsku javnost uz brojne negativne komentare na društvenim mrežama. Reagovao je prije tri dana i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je rekao da bi poslije decenija raspikućstva država trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba.

Na društvenim mrežama pojavila se slika na kojoj se vidjelo kako na tvrđavi Arza stoji transparent na kojem se nalazio broj telefona. Brojni korisnici društvenih mreža pitali su se da li je Arza zajedno sa Mamulom na prodaju.

Spajiću se na dati broj telefona niko nije javljao.

Photo: Boka News – Arza

„Provjerićemo vlasništvo. Poslije decenija raspikućstva država bi trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba. I to će uraditi novcem koji ste vi građani preko računa sa QR kodovima finansirali“, poručio je Spajić.

I novinar Dana pokušao je da pozove broj telefona, međutim, nije bilo odgovora. Radi se o telefonskom broju koji je bio dostupan na viberu, sa navedenim imenom Leonid.

Oglasili su se potom i iz kompanije RCG – Invest iz koje su saopštili da vlasnici te firme nisu postavili transparent sa brojem telefona i da ne prodaju tvrđavu Arza preko oglasa.

Izvor:Dan

Najčitanije