17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: Fotelje opet važnije od obećanja

Bokeški forum

Bokeški forum obratio se zvaničnim saopštenjem koje prenosimo integralno:

“Poštovani gradjani Tivta, Bokeljke, Bokelji i prijatelji naše Boke. Imali smo posjetu premijera koji je došao u obilazak bulevara koji je efektno počeo sa gradnjom dva kružna toka i naravno saobraćajnim kolapsom u našem malom mjestu. Premijer se osjećao u Tivtu kao svoj na svome, medjutim stigao je sa helikopterom i pratnjom, a ne kao mi građani kojima ovih dana treba preko sat vremena od kuće do posla i nazad.

Obišao je i svoje investicije u pratnji lokalnih partijskih poslušnika, kao i svojih koalicionih partnera. Tom prilikom, naši dragi Bokelji, on je saopštio Podgorički plan o valorizaciji aerodroma.

Mi pitamo: Kako ste to shvatili koalicioni partneri, vi veliki borci za očuvanje aerodroma, kad vam je to rekao u lice? Da li su vam odijeknuli kroz glavu milioni ili glasovi vaših podgoričkih nalogodavaca? Što ste dragi koalicioni partneri odgovorili premijeru na tu sjajnu ideju o koncesiji ili ste sve svoje dileme, sva pitanja i borbu ostavili za društvene mreže? Što je sa referendumom i vašim izlaskom iz vlasti koju ste tako zdušno najavljivali u Skupštini ako se desi i sama pomisao o valorizaciji aerodroma Tivat? Da li ste se tada sjetili svojih predaka i djedovine?     Na žalost nismo se prevarili da su vam ipak fotelje važnije od vaše riječi date građanima Tivta. Referendum vam je očigledno bio samo jeftin politički trik za građane koji vam valjda više ni sami ne vjeruju jer ste pokazali da ste odavno znali sudbinu aerodroma. Vjerovatno ste se nadali da će premijer objelodaniti sve nečasne namjere Podgorice poslje izbora u martu, pa će te samim tim još jednom moći iskoristiti resurse aerodroma za predizbornu priču. Mi u Bokeškom Forumu se nadamo da više Bokelji ne nasjedaju na te prazne priče i da će vas kazniti na predstojećim lokalnim izborima.

Na kraju želimo da poručimo dragom premijeru i resornom ministru saobraćaja da se pozabave svojom djedovinom, a da Bokešku zemlju ostave pravim Bokeljima. Hvala Vam, dragi premijeru, na zimskoj bajci, a mi se nadamo da će se od marta Tivćani iz te bajke napokon probuditi. I da će poput Vas, dragi premijeru, koji ste se poslije kratke posjete Tivtu   uputili na sjever Crne Gore, Vašim stopama krenuti i vaši lokalni poslušnici”, kaže se u saopštenju Bokeškog foruma koje potpisuje član Skupštine Igor Radošević

Najčitanije