16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Katić i ove godine pozvan na Molitveni doručak kod Trampa

Molitveni doručak

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić u februaru, naredne godine, tačnije prvog četvrtka u tom mjesecu, učestvovaće na 68. Molitvenom doručku, koji će, tradicionalno, biti održan u Vašingtonu D.C., u Sjedinjenim Američkim Državama, a čiji je domaćin američki predsjednik Donald Tramp.

Ovo je druga godina zaredom da je predsjedniku Opštine Herceg Novi upućen poziv da prisustvuje Molitvenom doručku. Katić je u februaru ove godine prisustvovao tom značajnom događaju. Podsjećamo, tada je delegaciju Crne Gore primio kongresmen Robert Aderholt, kojeg je Katić upoznao sa prilikama u u zemlji, ali i sa potencijalima i položajem Herceg Novog u turističko-privrednom i kulturnom pogledu.

Molitveni doručak je prvi put organizovan 1953. godine, a od 1980-ih godina održava se u u hotelu Vašington Hilton. Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta. Cilj ovog skupa je okupljanje članova političke, društvene i poslovne elite i njihovo povezivanje. Tradicionalno, skupu se obraćaju dva govornika, a jedan od njih je neizostavno predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Najčitanije